Diana Krall gaat voor het moment

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Diana Krall wordt in een muzikale familie geboren in Nanaimo, waardoor ze al jong met piano spelen begint. In haar pubertijd speelt ze in een jazzgroep en treedt ze al op. Nadat ze een beurs krijgt om te studeren aan de Berklee College of Music in Boston, wordt ze ontdekt door de bekende basgitarist Ray Brown. In 1993 komt haar eerste album Stepping Out uit en drie jaar later krijgt ze voor haar derde plaat All for You: A Dedication to the Nat King Cole Trio een Grammy-nominatie.

Voor haar tiende album From this moment on - dat in drie dagen live in de studio werd opgenomen - heeft ze de hulp gekregen van het Clayton/Hamilton Jazz Orchestra, de bigband van bassist/arrangeur John Clayton en drummer Jeff Hamilton. Ook nu bespeelt Krall zelf de piano en naast het feit dat ze samen met Tommy LiPuma alle liedjes heeft geproduceerd, heeft ze ook vijf arrangementen voor haar rekening genomen. De nummers zijn afwisselend uptempo en wat meer richting ballad. Bovendien heeft Krall een paar oude nummers in een modern jasje gestoken, waaronder het titelnummer van Cole Porter, How Insensitive en Day In, Day Out.

Afbeelding verwijderd door redactie

Drie jaar geleden trouwde Diana Krall met haar grote liefde, de bekende Engelse zanger Elvis Costello. Volgens de zangeres is haar geluk met hem duidelijk terug te horen in de plaat, wat onder meer heeft geresulteerd in zes teksten van zijn hand. Bovendien heeft het up-tempo karakter van de plaat met haar zwangerschap - Krall verwacht eind december een tweeling - te maken. Een persoonlijke favoriet is toch wel The Boulevard of Broken Dreams, een heerlijke ballad.

Het album From this moment on is een prima jazzplaat geworden, met opnieuw een aantal klassiekers in een nieuw jasje. Het orkest begeleidt haar op professionele wijze en op het samenspel is dan ook niets aan te merken. Toch hoeft het voor mij niet altijd zo bombastisch en massaal, een klein groepje muzikanten maakt het misschien wel net zo intiem. Jazz is misschien niet voor iedereen even toegankelijk, maar als je de plaat een paar keer opzet, ga je het steeds meer waarderen. Goed gedaan dus.

Afbeelding verwijderd door redactie

Diana Krall
From this moment on
Label: Verve Records
Speelduur: 57 minuten
Website: Diana Krall
Adviesprijs: 23,99 euro

Bestel Online!

From This Moment On
Diana Krall