Gedreven George Michael overtuigt nog steeds

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Maar liefst achttien jaar heeft het geduurd voor George Michael weer op tournee ging. De zanger heeft nooit erg van het podium gehouden, toch had niemand gedacht dat het zo lang zou duren voor hij weer op Nederlandse bodem zou optreden. Maar vanaf de eerste noot was het meteen duidelijk: het publiek is George al die jaren trouw gebleven. De fans van weleer konden met volle teugen genieten van 'hun' concert gisteren (het eerste van drie in de Ahoy). Tijdens zijn Greatest Hits Tournee serveert de Engelse zanger namelijk een mengeling van alle grote hits die hij in meer dan zijn twintigjarige carrière gehad heeft, als we de Wham-tijd meetellen. En dat zijn er heel wat kun je wel zeggen! Uit de beginperiode kon je genieten van hits als Everything She Wants, I'm Your Man en het onvermijdelijke Careless Whisper. Natuurlijk mochten ook nummers als Faith, Fast Love en nog veel meer prachtnummers niet ontbreken.

Afbeelding verwijderd door redactie

Eén ding was opvallend tijdens het optreden: George Michael had bar weinig contact met de zaal. Daarentegen ging hij wel helemaal op in datgene wat hij zong en was het duidelijk dat zijn mooie stem nog niets aan kracht heeft verloren. George moet het niet van het showelement van zijn concerten hebben, maar van de kracht van zijn muziek. Humor zat er wel in het concert en dat was in de vorm van een opblaasversie van Mr. George W. Bush. Tijdens Shoot The Dog richtte de pop zich op en werd de broek van de mega-Bush opengescheurd. Dan kruipt er een in de Engelse vlag gehulde buldog uit die zich tegoed doet aan de slip van de president. Lachen dus!

Afbeelding verwijderd door redactie

Wie erbij was zal het er helemaal mee eens zijn: George Michael is en blijft een rasartiest op eenzame hoogte. Jammer dat hij niet eens wat vaker de moed bij elkaar pakt om op tournee te gaan.