Partymood door beats Marcel Woods

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op de eerste disc The Music begint Woods meteen lekker met de Maurice Noah remix van het nummer 18teen van R-Type. De hitsige vocals van een tienermeisje, gemixt met lekkere beats, zorgen ervoor dat je meteen zin hebt om uit je dak te gaan. Daarna gaat Woods lekker verder. Hij mixt heerlijk de ene na de andere plaat aan elkaar, zo komt bijvoorbeeld Blue Monday van Benjamin Bates voorbij. De dj combineert er op dit album lekker op los van rauwe electro-house tot pompende tech-trance. Op dit album is de bekende 'no-nonsense-sound', zoals fans zijn geluid noemen, duidelijk te horen.

Waar hij op de eerste cd het werk van anderen aan elkaar mixt en bewerkt, hoor je op de tweede cd zijn werk. Het is een verzameling van wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan. Advanced en hits als Time's Running Out! en Cherry Blossom ontbreken dan ook niet. Zet na het laatste nummer niet meteen je cd-speler uit, want als luisteraar wordt je op dit album na een korte stilte verrast met een stiekeme track.

Bij het luisteren naar High Contrast presents Marcel Woods kon ik heel moeilijk stil blijven zitten. Mijn huiskamer veranderde door zijn sound in een ware discotheek. Deze cd gaat voor het stappen dan ook zeker mee in mijn auto, zodat ik meteen in de partymood ben. Wat mij betreft is deze cd echt een aanrader, zeker voor liefhebbers van het techtrance-genre dat deze dj draait.

De bedenkers van High Contrast hebben echt de perfecte keuze gemaakt om Marcel Woods de aftrap te laten verzorgen van deze serie. Ik ben nu al benieuwd wie op het volgende album de vrije hand krijgt om een uitdagende en interessante mix af te leveren. Volgens mij gaat dit echt een populaire serie worden onder dance-liefhebbers.

Afbeelding verwijderd door redactie

Marcel Woods
High Contrast presents Marcel Woods
Speelduur:76 minuten en 14 seconden (CD1) en 65 minuten en 39 seconden (CD2)
Label: Be Yourself Music
Adviesprijs: 17,99 euro