Hard lachen met al die cabaretiers

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Allereerst is het misschien goed om te weten dat de dvd meteen begint met de stukken uit de verschillende shows van de cabaretiers. De dvd begint zonder inleiding of aankondiging van cabaretiers. Meteen wordt er begonnen met een stukje uit Poelmo ? Slaaf van het zuiden. De cabaretiers Hans Teeuwen, Gummbah en Pieter Bouwman maken deel uit van deze show. Na een liedje en fantaseren over onbeperkte macht is het alweer voorbij en als het jouw humor is had je waarschijnlijk liever verder gekeken naar Poelmo. Maar niet getreurd, er staan nog meer dan twintig andere cabaretiers op je te wachten die je misschien wel net zo leuk vindt, of zelfs leuker!

Rooyackers, Kamps en Kamps draaien vele rondjes op een tweezitsbank, alsof ze in de achtbaan zitten. Daarna kun je via hun gedachten horen wat ze nou echt van het publiek vinden. Wilko Terwijn snijdt een actueel punt aan door het over de Hofstadgroep te hebben, wat hij naar mijn idee een beetje te ver doorvoert, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van smaak. Bij Claudia de Breij kun je een sapkuur nemen en Jörgen Raymann gaat daarna verder door over eten in het algemeen.

Leon van der Zanden was op weg om melk te halen maar onderweg komt hij meisjes tegen die hem teveel afleiden waardoor hij uiteindelijk in zijn hoofd in een pornofilm belandt. Jim Speelmans geeft originele ideeën om kledingverkopers versteld te doen staan als ze weer eens naar je toe komen en vragen of je wat speciaals zoekt. Martijn Oosterhuis weet precies te vertellen waarom de Ikea zo geweldig is. Zowel voor vrouwen als voor mannen. Sanne Wallis de Vries is op zoek naar een voorbindpenis, die ze echt alleen maar nodig heeft voor een show. Dit vertelt ze natuurlijk niet aan de verkoper, want iedereen komt met zo?n smoes.

Sjaak Bral zingt samen met het publiek een ballade over de burger waarbij hij per ongeluk echt op iemand spuugt. Hoe maak je dat weer goed? Javier Guzman heeft het ook over de mensen, maar dan vooral over de zwakkeren. Je komt niet meer bij van het lachen als je kijkt naar de spastische therapeute van Alex Klaasen en Martine Sandifort. Tot slot sluit Eric Koller af met hoge nood.

Na het kijken van de dvd heb je een grote dosis humor gehad en kan het zijn dat het even genoeg is. Maar het kan natuurlijk ook dat je nog meer wilt! En dat is stiekem denk ik ook de reden van deze dvd: Je lekker maken met korte stukjes van verschillende cabaretiers zodat je alleen nog maar meer wilt. Niks mis mee natuurlijk, want cabaret is hard lachen!

Hard Gelach 2006
Tijd: Bijna 180 minuten aan comedy.
Uitgever: CNR
Adviesleeftijd: 16 jaar
Adviesprijs: 18,99 euro