Intens genieten

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Intens

bevat twaalf Nederlandstalige nummers die Ferry van Leeuwen in de meeste gevallen alleen of samen met een andere songwriter heeft geschreven. Het schrijven van teksten kun je immers wel aan hem overlaten, want in het verleden heeft hij al nummers geschreven voor Marco Borsato en Wolter Kroes.

Het is wel even wennen om Ferry van Leeuwen zo op de voorgrond te horen. In mijn gedachten is hij altijd een onderdeel uit een groter geheel, zoals een band. Ik zie hem niet als front-man, maar als ik naar Intens luister, ontdek ik dat hij dat wel degelijk kan. Wat een schitterende stem heeft deze kale zanger. Hij zingt met heel zijn hart en dat voel je als je naar deze plaat luistert. Wat een gevoel!

Als ik bij nummer zeven aangekomen ben, hoor ik opeens een bekend geluid. Dit is namelijk de nieuwe versie van Jij en ik die als tune van het KRO-programma Memories wordt gebruikt. Ook in de vernieuwde versie is het nog steeds een supermooi nummer. Al zijn alle songs op dit album gewoon steengoed. Alleen van FF Swinguh ben ik niet gecharmeerd. Dit is een instrumentaal stukje en het staat ergens midden op de cd. Laat van Leeuwen maar gewoon zingen!

De nieuwste cd van Ferry van Leeuwen is wat mij betreft echt een aanrader. Ik heb Intens genoten en zal deze cd dan ook veel vaker draaien. Wat mij betreft hoeft deze zanger niet op de achtergrond te staan, maar kan hij het ook alleen helemaal maken!

Meer info over Ferry vind je op www.ferryvanleeuwen.nl

Afbeelding verwijderd door redactie

Ferry van Leeuwen
Intens
Speelduur: 48 minuten en 23 seconden
Label: PITAR
Adviesprijs: 20,99 euro

Bestel Online voor 17,49!
Intens<br>Ferry Van Leeuwen
Intens
Ferry Van Leeuwen