Het beste van Raymann

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Vijftig van zijn beste columns zijn nu gebundeld in één boekje, ideaal als je geen Telegraaf-liefhebber bent zoals ik, maar wel van Jörgens humor houdt. In Raymann is laat laat hij vaker zijn mening horen over politiek of nieuwsfeiten, maar dan in de vorm van cabaretier tijdens zijn inleidende praatje. Jammer genoeg heb ik nog geen cabaretvoorstelling van hem bezocht waar ik meer van Raymann krijg, maar het staat zeker wel op mijn verlanglijstje.

Denkbeeldig NOVA- optreden

Als columnist boeit Raymann eigenlijk nog meer. Hij heeft bijvoorbeeld een supersimpele oplossing voor het op tijd rijden van de treinen. Denkbeeldig adviseert hij de NS in het programma Nova om gewoon één rondje door Nederland te rijden. We hebben in zijn optiek dan maar vier stations: Oost, West, Noord en Zuid. Saaie situaties, zoals een gecrashte computer, worden lachwekkend doorJörgens grappige manier van vertellen.

Zwarte Piet

Jörgen kan zich echter ook kwaad maken om het bestaan van Zwarte Piet, schroomt niet om zijn kijk daarop te ventileren en schreef daar een hilarische column over. Geen enkel onderwerp wordt door de Surinaamse Nederlander geschuwd maar hij blijft wel altijd netjes. Jörgen wordt geen enkele keer ordinair, a-sociaal of vingertjes-wijzend. Zijn gedachtenspinsels zijn superherkenbaar, meer dan eens denk ik: 'Dát heb ik nou óók!'.

Over Raymann

Raymann werd geboren in Nederland maar groeide op in Suriname. Hij studeerde economie en was daarnaast lid van de interfacultaire cabaretgroep. Toen hij naar Suriname terugkeerde organiseerde hij cabaretdiners in zijn eigen restaurant 'Pedro'. Die optredens werden een begrip in Suriname en al snel werd hij vaker gevraagd voor optredens.
Na heel wat tournees en cabaretprogramma's, ouderjaarsconferences én een optreden in Dit was het nieuws werd Jörgen gevraagd om Comedy Factory te presenteren.
Sinds 2001 heeft hij zijn eigen (razendpopulaire) avondshow: Raymann is laat.


De gebundelde columns van Raymann lees je niet in één avond uit. Niet omdat het niet boeit (zeker wel!) maar omdat je een column wil 'bewaren' voor later. Raymann neem je mee naar het toilet, in de trein of tram en is uitermate geschikt als voorleesmateriaal voor je partner!


Afbeelding verwijderd door redactie

Jörgen Raymann
Het beste van Raymann
160 pagina?s
Uitgeverij: House of Knowledge
ISBN13: 9789085103400
Adviesprijs: ? 9,99

Bestel Online!

Het beste van Raymann
Jörgen Raymann