Ron Link kruipt in de huid van Tarzan

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Ron Link werd op 24 november als onervaren musicalacteur verkozen tot de Nederlandse Tarzan. Daarmee stond het leven van deze jazzliefhebber en ex-Idols kandidaat van de ene op de andere dag volledig op zijn kop. Blij met de rol? "Wat dacht je! Dit is een enorme uitdaging en een grote eer. Toen ik meedeed aan de auditierondes wist ik niet wat me te wachten stond. Zingen, dansen en acteren vond ik een mooie combinatie en wat me ook erg aantrok was de combinatie popsongs en musical. Ik was altijd al een fan van de muziek van Phil Collins. Dat was dus nóg een belangrijke aanleiding om mee te doen aan de audities", aldus Ron, die gewoon niet kan wachten tot de repetities beginnen.

"Iedere dag is weer een nieuwe ervaring. Ik maak eigenlijk alleen maar mooie momenten mee. Dat begon al toen ik samen met Mark, Dennis, Wouter en John bij de laatste vijf zat. Toen werd het pas écht menens! Het mooiste moment? Toen we met z?n vijven naar New York mochten. Dat was echt de kroon op alle inspanningen. Zoiets is dan tevens een bevestiging van je kunnen. Je wordt tenslotte niet zomaar door Joop van den Ende Producties naar New York gestuurd voor een auditie!" Ron kijkt dan ook met veel plezier terug op zijn leerzame reis. "Behalve dat we een leuke tijd hadden en elkaar beter leerden kennen, hebben we veel geleerd. We kregen zang- en danslessen naast vlieglessen en gorilla-movements. Vooral die vlieglessen waren pittig, je moet je een bepaalde techniek aanleren en... zeker geen hoogtevrees hebben! Gelukkig heb ik daar zelf weinig last van. Ik vind vliegen wel een van de leukste kanten van de rol, net als de ontmoetingen met Phil Collins van wie ik dus al jaren een grote fan ben."

Afbeelding verwijderd door redactie

Groei

De rol van Tarzan betekent voor Ron nog veel meer veranderingen. "Tarzan heeft natuurlijk een breed en stoer lichaam. Niet dat ik een Arnold Schwarzenegger lijf ambieer of dat ik een gespierde machoman wil worden, maar het kan wel atletischer. Daarom train ik nu drie keer per week in de sportschool", volgens Ron die erg uitkijkt naar zijn eerste musicalrol. Hij ziet Tarzan ook als een groei in zijn carrière. "Ik heb aan Idols meegedaan en speelde een hoofdrol in de Dinnershow of the Centuries in Studio 21. Ook heb ik ervaring als zanger in de coverband 'Told U So' en de jazzformatie 'Link2Jazz'. Maar Tarzan is natuurlijk het állermooiste wat je kan overkomen. Ik zie het niet als opstap, wel als een enorme kans om te groeien. Wie weet bevalt het zo goed dat ik wel in musicals wil blijven. Maar zo ver vooruit denk ik nog niet. Laat me maar eerst helemaal gaan voor deze rol en daarna zien we wel verder."