Motel Westcoast

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Initiatiefnemer Syb van der Ploeg speelde al jaren met het idee om een ode te brengen aan de West Coast-rock die hij een warm hart toedraagt. Hij verzamelde zo'n beetje de beste stemmen van Nederland om zich heen en de zware klus om uit honderden bekende nummers een selectie te maken, kon beginnen. Het lijkt misschien gemakkelijk scoren om met zulke succesnummers een avond te vullen, maar om juist deze West Coast-muziek goed uit te voeren moet je - muzikaal gezien - van goede huize komen, en dat kwamen ze!

Prachtige solo's werden afgewisseld met vierstemmige samenzang. Julian Thomas gaf, terwijl hij zichzelf op de piano begeleidde, een indrukwekkende uitvoering van Never let her slip away ten beste. Deze Julian was wat mij betreft de verrassing van de avond met zijn zeer aangename stemgeluid! Syb bleef op zijn beurt ook niet achter met zijn uitvoering van Desperado. En ook Kayak-zanger Edward Reekers imponeerde met zijn prachtige versie van Over You van de groep Venice. Het enige nummer dat live op de cd van Motel Westcoast zal komen is het ontroerende Familie Tree, gezongen door Mir. Verder konden we nog genieten van juweeltjes als Go your own way van Fleetwood Mac en Hotel California van The Eagles. Op de swingende tonen van Beach Boys nummer Good Vibrations kon de zaal al voor de pauze aanbrak, niet meer stil blijven zitten.

Afbeelding verwijderd door redactie

Meteen na de pauze was het tijd om het weer wat rustiger aan te doen. Jammer genoeg stond de bas toen iets te hard - wat storend was - vooral tijdens het mooie nummer New York Minute. Ook bij enkele nummers die volgden was dat het geval. Jammer, maar het kon de pret niet drukken. De band bestaat uit ervaren musici: Han Kooreneef, Paul Bergman, Jan van Olffen, Jeff Zwart en Nico Outhuijsse en zij speelden de sterren van de hemel! De sfeer op het podium was ontspannen en tussen de nummers door werden anekdotes verteld en kleine plagerijtjes uitgewisseld. Iedereen had er zichtbaar plezier in en er was een duidelijke wisselwerking met de zaal, die soms luidkeels meezong. Kortom: het was feest daar in Harderwijk! Na afloop werd er dan ook eenstemmig om méér geroepen. En zo geschiedde. De kwaliteit van de voorstelling was zó goed, dat ik zingend de zaal verliet en in gedachten mijn agenda al checkte, wanneer ik weer zou kunnen gaan.

Afbeelding verwijderd door redactie

De cd komt pas eind februari uit, maar is nu alvast te reserveren via hun site. Kijk ook voor de actuele speellijst op Motel Westcoast