The Good Shepherd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Good Shepherd

is de veelbesproken film van Robert de Niro (na A Bronx Tale zijn tweede film áchter de camera). Veelbesproken, omdat DeNiro maar liefst tien jaar bezig is geweest met dit voor hem uiterst interessante thema, dat hij dan ook met de uiterste zorgvuldigheid heeft uitgewerkt. Het is uiteindelijk een film geworden met een lengte van bijna drie uur (!) en dat is zeker lang te noemen. Het is ook een film die niet gemakkelijk samen te vatten is. Dat komt omdat hij vol zit met sprongen van het verleden naar het heden en omgekeerd. Je moet dus goed bij de les blijven, anders raak je heel snel de draad kwijt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Voor deze film werden kosten, noch moeite gespaard qua cast met klinkende namen als Matt Damon, Robert DeNiro, Angelina Jolie, William Hurt, Joe Pesci, Alec Baldwin en vele anderen. Met zo'n sterrencast kun je eigenlijk niet meer stuk, zou je zeggen. Dat is dan ook voor een deel waar. In The Good Shepherd wordt zeker goed geacteerd door Matt Damon, die door zijn ingehouden manier van spelen geknipt is voor zijn rol van Edward Wilson. Damon nam trouwens de rol over van Leonardo DiCaprio die uiteindelijk moest afhaken vanwege het lange draaischema van de film. Iets minder geloofwaardig is Angelina Jolie, die niet helemaal geschikt is voor haar rol van lijdende echtgenote.

Afbeelding verwijderd door redactie

Voor de liefhebbers van misdaad thrillers en goede actiefilms is het Godfather-achtige epos The Good Shepherd een goede keus. De film geeft zeker een interessant én intrigerend beeld achter de schermen van de door velen gewaardeerde, door weer anderen zo gevreesde, CIA. De rest van de filmfanaten moet de lange zit nog maar eens heel goed overwegen.

The Good Shepherd
Met Matt Damon, Angelina Jolie, Robert DeNiro, William Hurt, Alec Baldwin, JoePesci e.v.a.
Duur: 165 minuten