Ch!pz: 'Alles wat we meemaken is uniek'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Van links naar rechts: Peter, C!lla, Rach-L en Kev!n

Ch!pz is vanaf de oprichting in 2003 een ontzettend populaire groep. Ze behalen het ene succes na het andere. In al die jaren hebben ze maar liefst vijf nummer één hits in Nederland gehad en verzamelden ze diverse gouden en platina awards, zowel in het binnen- als buitenland. Aan deze zegetocht lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Zo hebben C!lla, Rach-L, Peter en Kev!n net een nieuwe single uitgebracht, namelijk Studio 54.

Wie zijn Ch!pz nu?

C!lla, de jongste van het stel, beschrijft de groep. "We zijn een popgroep die bestaat uit twee jongens en twee meiden. Die vrolijke muziek maakt voor kinderen. Onze fans in het buitenland zijn wel iets ouder. Daar worden we wel achtervolgd door fans van onze eigen leeftijd. In Nederland is dat anders. Hier laten de kinderen zich helemaal gaan. Ze schamen zich nergens voor. Als de presentator onze naam roept, vallen de kinderen bijna flauw. Het oudere publiek moet je echt meekrijgen."

Had je verwacht dat de band zo succesvol zou worden?

"Nee, dit is echt onwerkelijk. Vier jaar geleden deed ik auditie om ervaring op te doen. Het leek me gewoon leuk om in het weekend op te treden. En toen ging het allemaal heel snel. Er kwamen steeds meer fans. Opeens stonden we op nummer één in de top 50. Het was echt een spannende tijd. Af en toe dacht ik echt dat ik droomde."

Droomde jij als klein meisje ook al van een carrière in de muziek?

"Ja, ik wilde altijd al beroemd worden. Ik heb dan ook drie keer meegedaan aan de Mini-playbackshow van Henny Huisman, met Can't take my eyes on of you, Dirty Old Men en een Brazilaans liedje. Daarvan weet ik de naam niet eens meer. Verder probeerde ik altijd zo veel mogelijk tijd vrij te maken om te zingen en dansen, dat vond ik veel leuker dan school. Al droomt iedereen natuurlijk van een carriére op het podium. Nu we met Ch!pz in het theater staan, vind ik dat ook heel gaaf. Al die kleding en verschillende decors."

Afbeelding verwijderd door redactie

Hoe is je band met de anderen?

"In het begin zijn we natuurlijk bij elkaar gegooid. Toch waren we al snel een hechte groep. De mooie dingen die je samen meemaakt, scheppen toch een band. De enige die begrijpen wat er allemaal gebeurt rond ons, zijn die andere drie. We hebben echt ontzettend veel aan elkaar. Dat zal niet snel veranderen. Ik weet dat ik er vrienden voor altijd bij heb."

Ga je je niet aan de anderen irriteren als je zo vaak samen bent?

"Nee hoor. Het vele wachten, wat ook bij dit vak komt kijken, is natuurlijk wel vervelend, maar het went ook. Nu lees ik bijvoorbeeld in die tijd een boek."

Zitten er ook mindere kanten aan het succes?

"Alles wat we meemaken is natuurlijk uniek, maar er zijn ook mindere dingen. Je bent soms weken van huis. Dan zie je je familie en vrienden een hele tijd niet. Het is dan ook wel eens lastig om bij verjaardagen en zo te zijn. En juist als er een leuk feestje is, zijn wij meestal weg. Tijdens die periodes bellen we allemaal veel met onze familie en vrienden. Als we vrij zijn, maak ik echt tijd voor mijn vrienden. Dat je niet altijd uit kan is soms vervelend, maar optreden voor een uitverkochte zaal is toch veel beter!"

Dus het is nog steeds leuk?

"Ja, we doen nog steeds nieuwe dingen. Zo hebben we nu de single 'Cowboy' uitgebracht in Engeland. De mensen kennen ons daar nog niet, maar ze waren dol enthousiast. We hebben daar heel wat geknuffeld. En de theatertour natuurlijk niet te vergeten."

Hoe is zo'n tour?

"Dat is echt heel gaaf! Het publiek in het theater is echt speciaal voor jou gekomen. Dat is tijdens festivals natuurlijk anders. We kunnen tijdens onze show nu ook spectaculaire dingen doen. En er is ook veel interactie mogelijk met het publiek. De kinderen roepen en schelden ook echt naar de slechterik in onze show. Ze leven helemaal mee. Dat is echt geweldig om mee te maken."

In de media werd er over gediscussieerd dat jullie playbacken. Wat vind je daarvan?

"Daar kan ik echt niet wakker van liggen. We zingen gewoon live met de band mee. Deze draait als back-up mee, want we dansen ook volop tijdens onze show. Artiesten als Justin Timberlake doen dit ook. Daar schaam ik me dus niet voor. Ze schrijven maar."

Trek je je eigenlijk iets van roddels aan?

"Ik heb niks te verbergen. Zolang ze geen gekke dingen over me schrijven, vind ik het dus niet erg. De laatste tijd staan we steeds vaker in de bladen. Dat zie ik ook als iets positiefs. Zo'n stukje laat toch zien dat de mensen in Ch!pz zijn geïnteresseerd."

Wat kunnen we verder nog van jullie verwachten?

"We staan tot en met juni in het theater, verder gaan we veel naar Engeland en op 4 mei komt ons nieuwe album THE H!TZ COLLECTION uit. Later dit jaar volgt er ook nog een DVD. Verder zou ik een Ch!pz tv show ook wel zien zitten. Ja, we dromen nog wel een paar jaar door. Tot we ieder plekje van de wereld hebben veroverd."

Wil je meer te weten komen over Chipz? Neem dan een kijkje op hun site.

Afbeelding verwijderd door redactie