Versieren met Robert

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dit document vol tips en weetjes over versieren en flirten zou zomaar mijn relatie een flinke impuls kunnen geven. Opgewonden blader ik het kleine, vierkante versierboekje door. "Mooi weer vandaag, vind je ook niet?" is een weinig sprankelende openingszin, vindt Robert. Helemaal mee eens! Volgens hem is het veel beter om te vragen (openingszin nummer 32): "Weet jij hoe de weersverwachting van morgen luidt?"
Wat? Meent ?ie dit nou? Hoe meer openingszinnen ik lees, hoe verder de moed me in de schoenen zakt. Bijvoorbeeld openingszin nummer 42, eentje die typerend is voor het niveau van dit boekje: "Als iemand je al dan niet per ongeluk met je elleboog aanstoot, zeg dan: Sorry. (korte pauze). Mijn elleboog vindt je blijkbaar onweerstaanbaar. (korte pauze). Trouwens, niet alleen mijn elleboog? " Oh my God! Ik weet wel dat ik hierbij gillend de kroeg uit zou rennen en ik denk al mijn vriendinnen met mij.

Maar naast 101 openingszinnen staat dit boek ook nog vol weetjes. Mijn vertrouwen in Robert is een beetje gedaald, maar sommige feitjes in dit boekje zijn best wetenswaardig! Wist je bijvoorbeeld dat het vrouwelijk orgasme gemiddeld 13 à 51 seconden duurt en dat van een man slechts 10 seconden? En wel eens gehoord van een trigasme of een quadrogasme? Robert legt je haarfijn uit wat het is. Ook verduidelijkt hij de lichaamstaal van het vrouwelijk volk. En dat is weer een beetje jammer... Een typisch vrouwelijk gebaar tijdens het toenaderingsspel is volgens hem bijvoorbeeld dit: "Als een vrouw haar vingertop licht over de rand van haar glas laat gaan of aan het steeltje van haar glas friemelt, wil ze ook met een ander steelvormig instrument spelen." En "als een vrouw een ijsje of banaan sensueel verorbert, wat zou dat toch betekenen?" Robert, nu ga je wel erg ver!

Robert Castermans wil de lezers in het hoofdstuk Kustips ook nog even leren tongen: "Je dringt met je tong de mond binnen. Niet te ver in het begin en beweeg ook niet te snel. ? In deze fase kun je alle kanten op. Je kunt met je tong trillen, steken, spelen en worstelen of wild dansen." Ik heb inmiddels een vieze uitdrukking op mijn gezicht. Lees ik hier een boek voor volwassen mannen en vrouwen over het spel der liefde of een puberblaadje?

Alles over versieren. De beste 101 openingszinnen om iemand te versieren staat vol leuke tekstjes en interessante (seks-)weetjes over versieren, lichaamstaal en flirten, maar ook met de dufste openingszinnen en enorme clichéinformatie. Het boekje is leuk om als hilarisch cadeautje aan je eeuwig vrijgezelle vriendin te geven, maar echt bruikbaar? Nee. En laten we hopen dat er weinig mannen zijn die de tips in dit boekje dankbaar opvolgen, want dames, dan gaan wij het nog zwaar krijgen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Robert Castermans
Alles over versieren - De beste 101 openingszinnen om iemand te versieren
157 bladzijden
Uitgeverij: J.H. Gottmer/H.J.W. Brecht BV
ISBN: 9789068342123
Adviesprijs: 12,50 euro

Bestel online!
Afbeelding verwijderd door redactie
Robert Castermans
Alles over versieren - De 101 beste openingszinnen