The Good German

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
The Good German

is de nieuwste film van Steven Soderbergh. Die kennen we van kaskrakers als Out Of Sight, Ocean's Eleven en Erin Brockovich en veel minder succesvolle films als Solaris en Full Frontal. Helaas moeten we zijn laatste The Good German daar ook deels toe rekenen. Het camerawerk is daar ook debet aan. Soderbergh probeert namelijk graag nieuwe technieken uit en maakte zijn nieuwste film geheel in de stijl van de jaren '40. Dat betekent niet alleen dat de film geheel in zwart-wit is opgenomen, maar ook met gebruikmaking van oude camera's uit de oorlogstijd. Iets wat natuurlijk de kwaliteit van het camerawerk niet ten goede komt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Daarnaast is ook de techniek en het ietwat stijve acteerwerk uit die tijd nagedaan. De acteurs doen hun best om hun jaren '40 rollen zo sterk mogelijk neer te zetten. George Clooney speelt de Amerikaanse oorlogsreporter Jake, maar zijn terughoudende spel is niet echt helemaal geloofwaardig. Meer overtuigend is Cate Blanchett, die de Duitse femme fatale Lena perfect neerzet. Een derde hoofdrol is weggelegd voor Toby McGuire, die we natuurlijk vooral kennen van zijn rol in Spider Man. Hij speelt de corrupte Amerikaanse korporaal Tully, die alles doet voor geld en een vage relatie onderhoudt met Lena.

Afbeelding verwijderd door redactie

The Good German

is overall gezien geen super slechte film, al overtuigt hij ook niet helemaal. De sfeer uit de jaren '40 wordt perfect in beeld gebracht en er wordt redelijk tot goed in geacteerd. Alleen is het complotverhaal over corrupte militairen en vage liefdesrelaties dat in de film verwerkt zit wat aan de warrige kant. Het voordeel van de twijfel dus voor deze nieuwe Soderbergh film.

Afbeelding verwijderd door redactie
The Good German
Met o.a. George Clooney, Cate Blanchett, Tobey Maguire
Regisseur: Steven Soderbergh
Tijd: 108 minuten
Vanaf 5 april te zien in de bioscoop.