Floortje is fearless!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Radiostilte?

Ook al heeft het grote publiek niet veel van Floortje gehoord na de finale van Idols, toch heeft ze niet stilgezeten. Meer dan honderd optredens heeft ze gegeven, door het hele land. Daarnaast heeft ze een nieuwe cd opgenomen, Fearless. Floortje wilde een album opnemen dat dichtbij haar staat en waar ze met recht trots op zou kunnen zijn. Fearless is een mix van pop, soul en MOR, genres waar zij zelf graag naar luistert.

De cd bevat haar eerste single, Starts with goodbye. Naar eigen zeggen een indrukwekkend nummer, beetje ballad-achtig. Indrukwekkend vind ik het persoonlijk niet, maar het is wel een mooi nummer. Het album komt wat traag op gang. Het eerste nummer is een liedje dat up-tempo lijkt te zijn, maar het niet is. Daarna heeft ze een aantal ballads achter elkaar. Dit begint op een gegeven moment een beetje te irriteren.

Afbeelding verwijderd door redactie

Ballad na ballad

Gelukkig komt dan Wake up. Het past prima tussen alle langzame nummers, want je wordt echt weer even wakker geschud. Op de cd staat ook een duet met Ronan Keating, voormalig zanger van Boyzone. All over again, opnieuw een langzaam nummer. Dit nummer bevat eigenlijk geen verrassende elementen.

De uitvoering van de cover You're no good vond ik dan wel weer leuk. Jammer dat ze haar eigen nummers niet zo'n extra schwung geeft. In dit nummer hoor ik eindelijk een rockende Floortje, terwijl ze op de rest van de cd soms traag klinkt. Het mooiste nummer van de album is het laatste nummer, Goodbyes. Loepzuiver en teder zingt Floortje over het moeilijkste in iemands leven, afscheid nemen. Zij heeft zelf dit nummer samen met Fluitsma & van Tijn geschreven. Dat dit nummer haar persoonlijk raakt is dan ook duidelijk te merken. Dit nummer ontroert me meer dan ik kan zeggen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Achtergrondmuziek

Al met al is het best een leuke cd, al is hij weinig verrassend. Wanneer je lekker aan het eten bent met je vrienden is het prettige muziek voor op de achtergrond. Floortje heeft een prachtige stem, maar ik vind het jammer dat ze niet voor een mix van snelle en langzame nummers heeft gekozen. Maar de cd sluit volgens Floortje perfect aan bij haar persoon. Zo schrijft ze in haar dankwoord: "Een speciale dank aan Henkjan Smits, Henkjan de songs zijn een weerspiegeling van mijn persoonlijkheid tnx for knowing me so well!!"

Afbeelding verwijderd door redactie
Floortje
Fearless
Speelduur: 40 minuten
Management: The Entertainment Group
Adviesprijs: 19,99 euro

Bestel goedkoper online!

Fearless
Floortje