Alles naar wens?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Alles naar wens

draait om drie hele verschillende vrouwen: Georgie, Lin en Emma, oftewel Cookie. Georgie is een succesvolle, mooie veertiger maar financieel zit het niet mee. Haar bankrekening staat altijd in het rood. De dromerige Lin heeft al heel jong kinderen gekregen en is nu een alleenstaande moeder van dertig. Het lijkt alsof ze haar leven al een beetje geleefd heeft. Ze was een echte schoonheid, maar tegenwoordig loopt ze er bij als een grijs muisje. Lin zit barstensvol dromen, maar weet ze niet goed waar te maken. Emma is de ik-persoon in dit boek. Ze is dertig en altijd in strijd met haar gewicht. De drie vrouwen zijn collega?s bij dezelfde uitgeverij, Ransom Harbor, én inmiddels de beste vriendinnen geworden die alles met elkaar delen. Bij een afspraak met een schrijver lopen ze langs een wensput. Voor de zekerheid doen ze er alledrie een wens. Georgie wil een huwelijk met een miljonair om van haar chronisch saldotekort af te komen, Lin wenst dat de de prins op het witte paard haar pad kruist en Emma wil graag een seksgodin worden. Ze geloven niet in de werking van de put, maar toch, je weet maar nooit...

Jemma Harvey

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze chicklit van Jemma Harvey telt een flink aantal bladzijden met kleine lettertjes, maar leest snel, zoals we van chicklits gewend zijn. De schrijfstijl van Harvey is duidelijk en helder. Soms zijn er te veel zijpaadjes. Het verleden van de drie dames wordt soms tot in den treuren in detail verteld. Dit heeft weinig toegevoegde waarde. Wel grappig om te lezen, het blijft makkelijk te volgen, maar soms ietwat langdradig.
Ook de delen dat Emma vertelt over de schrijvers die hun uitgeverij vertegenwoordigt, vind ik redelijk saai en oninteressant. De drie wensen van de vrouwen verdwijnen na het begin van het boek al snel naar de achtergrond.
Het verhaal kabbelt rustig voort totdat er zich in het midden van Alles naar wens ineens een onverwachte wending voordoet, waardoor je weer wat meer geboeid raakt.
Alles naar wens is een zoektocht over vrouwen naar wat ze nou werkelijk met hun leven willen. Ook als je je niet in de leeftijdscategorie van Georgie, Emma en Lin bevindt (30 - 40) kun je prima met ze meeleven.

Alles naar wens leest lekker weg. De drie dames slepen je het boek door, ook al kost dat soms wat moeite. Lekker om te lezen, maar door enkele langdradige en saaie stukken die stikken van de zijpaadjes, springt dit boek niet tussen andere chicklits uit.

Afbeelding verwijderd door redactie
Jemma Harvey
Alles naar wens
350 pagina's
Uitgeverij: De fontein
Dit is een Poemapocket
ISBN: 9789021003115
Adviesprijs: 6,98 euro

Bestel nu online!

Alles naar wens
J. Harvey