Cash Express

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Wat drijft iemand om mee te doen aan een reality show? Waar in de Gouden Kooi alle fatsoen overboord gegooid wordt, proberen de deelnemers aan Cash Express hun ware gezicht, motieven en geheimen angstvallig voor de camera te verbergen. Natuurlijk zijn de koppels niet voor niets gekozen om mee te doen. Onderhuids broeien de conflicten en leiden de onuitgesproken frustraties tot een climax.

Laura probeert dichter bij haar dochter Cassie te komen. Die wijst echter elke toenadering af en is wanhopig op zoek naar de moed om voor haar homosexuele geaardheid uit te komen. Abby en Justin zijn daarentegen 'genezen' van hun homosexualiteit en hangen de leer van God aan. Beide komen echter regelmatig in de verleiding. Lukt het hen hun gekozen pad te blijven bewandelen? De deelname van de voormalig kindsterretjes Juliet en Dallas is duidelijk. Beide hopen op een comeback, maar Juliet vindt op haar reis iets anders dan de neppe Hollywoodwereld. Voeg bij dit bonte gezelschap twee hilarische broers, steenrijke wizzkids en een stel voormalige highschool-lovers en de chaos is compleet. Vooral als de teams halverwege het spel door elkaar gegooid worden en in andere samenstelling verder gaan. Dan lukt het niet langer de maskers op te houden.

Cash Express is een heerlijk boek dat op geraffineerde wijze de wereld van de reality shows ontrafelt. Het is alsof je als vlieg op de wand meekijkt bij de ons bekende programma's als Peking Express, De Gouden Kooi of Expeditie Robinson. Manipulaties door het productieteam, geschifte mensen en menselijke emoties zijn onvoorspelbaar. In elk - lekker weglezend - hoofdstuk komen de personages afzonderlijk aan het woord en de uiteindelijke ontknoping is verrassend. Een zoektocht naar echtheid en identiteit, met als resultaat een vleugje romantiek en vriendschap. Het is een feit dat men door afzien het dichtst bij zichzelf komt...

Afbeelding verwijderd door redactie

Carolyn Parkhurst
Cash Express
304 bladzijden
Uitgeverij: Truth&Dare
ISBN: 97-890-499-99-131
Adviesprijs: 17,90 euro

Bestel Online!
Cash Express
Carolyn Parkhurst