Elvis op z'n best?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Het verhaal:

Vince Everett (Elvis Presley) werkt elke dag keihard op een bouwwerf. Hij gaat ondanks zijn weinig veelbelovende toekomst erg enthousiast door het leven. Wanneer hij op een dag echter een man per ongeluk doodt in een bar, belandt hij voor één jaar in de cel. Daar krijgt hij de ex-countryzanger Hunk Houghton als celmaat. Deze introduceert hem in de wereld van de muziek en leert hem gitaar spelen. Vince blijkt over het nodige talent te beschikken en besluit een carrière als zanger te ambiëren zodra hij terug op vrije voeten is. En dat doet hij ook, met de hulp van ene Peggy Van Alden. Hij moet echter al vlug ervaren dat de muziekbusiness een keiharde wereld is om in te overleven.

Voormalig vrachtwagenchauffeur en bioscoopkaartjesknipper Elvis Presley begon zijn rock 'n roll carrière in 1955. Een grote wens van hem was om ook filmster te worden, met James Dean en Marlon Brando als zijn grote voorbeelden. Vanaf 1956 verscheen hij daarom ook op het grote doek, maar zijn films waren nooit echte kaskrakers. Elvis heeft ook nooit echt goede scripts gekregen en zijn films bleven daarom allemaal (drieëndertig in totaal!!) steken in het 'sterexploitatie' genre.

Jailhouse Rock is echter wel van een goed kaliber, en omdat het alweer dertig jaar geleden is, dat Elvis is overleden, heeft Warner Video deze en nog een hele reeks Elvis-films en documentaires opnieuw uitgebracht op dvd. Presley zelf wilde deze film niet zien omdat drie dagen na de productie co-ster Judy Tyler omkwam in een auto-ongeluk. In Jailhouse Rock speelt Elvis de rol van Vince Everett zeer overtuigend. Soms heeft hij wel iets weg van een gekwelde James Dean, maar deze was dan ook een van zijn voorbeelden. Ondanks dat Elvis liever niet zong in zijn films, is dat aan de liedjes in deze film niet te merken. Hij zingt ze vol overgave en de dansscènes spatten van het scherm af. Jailhouse Rock is een zeker goede film te noemen, maar persoonlijk vind ik het niet zijn allerbeste. Hij blijft echter wel leuk om naar te kijken!


Jailhouse Rock
Met onder andere Elvis Presley, Vaughn Taylor & Mickey Shaughnessy
Speelduur: 93 minuten
Uitgebracht door Warner Video
Adviesprijs: 17,99 euro

Bestel goedkoper online!

Jailhouse Rock
Elvis Presley