Een grote reis door een woelige tijd

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Of je nu in de jaren zestig geboren bent of niet, het is qua muziek een onvergetelijke periode en toonaangevend voor de latere (pop-) muziek. Want hoeveel artiesten van nú zijn er niet beïnvloed door de liedjes, die er in de sixties uitgebracht werden? Bovendien zijn er heel wat songs die later gecovered zijn door artiesten van nú. Je kunt nu best zeggen, dat de sixties cultureel en historisch gezien het belangrijkste decennium is van de twintigste eeuw. Het was de grote tijd van verandering, opstand tegen de gevestigde orde, historische gebeurtenissen, nieuwe stromingen in muziek en kunst. Testament van de Sixties laat met een boek, vijf dvd's en tien cd's in één dikke box (!) het vele unieke materiaal uit de bewogen jaren zestig horen en zien. Het is een verslag en beeld van een woelige tijd.

Ook voor diegenen die niet in deze tijd leefden of geboren werden (waarschijnlijk de meesten onder ons) is deze box een uniek historisch document. Je krijgt hiermee een goed beeld van de periode van je ouders en misschien wel je grootouders leefden.

Afbeelding verwijderd door redactie

Op de tien cd's geniet je van een hele periode popmuziek met een ontelbaar aantal artiesten die toen actief waren (en in sommige gevallen nu nog zijn). Maar vergeet ook het unieke dvd-materiaal niet! Want via de beelden ga je terug in een tijd waarin er nog nauwelijks televisie was. Je ziet de belangrijkste nieuwsfeiten, de beste tv-programma's en de beste sportuitzendingen. Door Universal Music werden opvallende tv-opnames aangekocht uit de archieven van de NOS, VARA, TROS, KRO en NCRV, maar ook uit Engeland en Frankrijk. Ook noemenswaardig zijn de bijzondere clips van onder andere The Beatles, The Who, The Byrds en The Who.

Alles wat besproken wordt in het door Ruud van Dulkenraad (ooit hoofdredacteur van Muziek Express) geschreven boek is te zien op de dvd's en af te luisteren op de cd's. Testament van de Sixties is behalve een groot aantal verzamelde hits uit de Sixties ook een heel bijzonder overzicht van uniek en nooit vertoond materiaal uit de bewogen jaren zestig.


Testament van de Sixties 5 DVD's en 10 CD's

Verschillende artiesten
Label Universal Music / Rubinstein B.V.