Alles over katten

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het boek Katten is geschreven door Dr. Bruce Fogle, een wereldwijd gerenommeerde deskundige op het gebied van diergeneeskunde en gedragskenmerken van dieren. Hij is tevens een praktiserend dierenarts, geeft lezingen en adviseert mensen over hun huisdieren in radio- en televisieprogramma's. Fogle heeft al vele boeken geschreven over katten, maar ook over honden. Iemand die dus wel weet waar hij het over heeft als het om huisdieren en in dit geval specifiek om katten gaat en dat blijkt ook wel uit dit mooie, complete boek.

Jarenlang was de hond ons populairste huisdier, maar inmiddels is hij van deze eerste plek verstoten door de kat. Dat ligt ook een beetje aan de tijdsgeest. Iedereen is altijd maar druk en in de weer en het ontbreekt ons vaak aan tijd. En tijd is juist datgene wat nodig is om een hond te verzorgen. De kat vergt daarentegen veel minder van ons. Hij is klein, laat zichzelf uit (buiten of binnen in zijn bak), houdt zichzelf schoon, is zelfstandig én je kan hem gerust een of zelfs twee nachten alleen laten. Ideaal voor de drukke mens van de eenentwintigste eeuw dus. Ook lijkt het wel alsof de kat ons heel na staat. Als geen ander dier voelen ze onze stemmingen aan en de blik in hun ogen doet ons afvragen of er niet een mens in te zien is. Veel mensen denken daarom dan ook dat hun katten reïncarnaties zijn van overleden mensen. Maar goed, nu dwaal ik een beetje te ver af...

Afbeelding verwijderd door redactie

Deze zeer fraai gevormde gids bevat enorm veel mooie foto's en is qua inhoud zeer compleet. Het begint met de evolutie en geschiedenis van de kat. Van tijgers, leeuwen en poema's tot onze huiskat. Het is ook erg leuk om te lezen hoe katten in andere culturen beschouwd worden en hoe de kat in de kunst, literatuur en entertainment zijn plaats heeft gevonden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de musical Cats en de film Catwoman met Halle Berry! Verder worden alle kattenrassen besproken, zodat je de juiste keuze kan maken bij de aanschaf van de kat die bij jou past.

Voor kattenbezitters is het derde hoofdstuk Katten houden het meest van belang. In het eerste gedeelte wordt heel uitgebreid de kattenbiologie beschreven, waaronder zijn lichaam, de werking van zijn hersenen, zijn intelligentie en hoe zijn karakter zich ontwikkelt. In het tweede gedeelte leer je alles over het leven samen met een kat. Hou je hem binnen of mag hij naar buiten? Wat heeft een binnenkat nodig om niet te dik te worden? Waarom moet een kat elke dag spelen? Et cetera... En in het derde gedeelte wordt besproken hoe je hem gezond houdt. Het boek is in ieder geval duidelijk met zeer veel kennis van en liefde voor de kat gemaakt. Een aanrader voor kattenbezitters dus!

Want zeg nou zelf... Als zo'n snoezig katje je met een schuin hoofd aankijkt, je haast verdrinkt in zijn oogjes, hij lieflijk zijn pootje tegen je aanduwt, en hij ook nog eens heel zachtjes miauwt, dan wil je ook niet anders dan goed voor hem zorgen en veel van hem houden!

Tot slot nog enkele funny cats! Want onze kleine tijgers zijn niet alleen super slim, maar ook erg grappig en super eigenwijs! Klik op de thumbnails voor een grotere foto!

Afbeelding verwijderd door redactie
Focus / Katten
Bruce Fogle

320 bladzijden
Uitgeverij Unieboek
ISBN10: 9047500296 | ISBN13: 9789047500292