Digitaal is het helemaal!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Zie het licht in twintig stappen

Volgens Peter de Ruiter heb je om te leren fotograferen twintig lessen nodig. Die lessen geeft hij in het handzame boekje Digitaal fotograferen in een oogwenk aan de hand van zijn foto's en korte stukjes tekst. Het zijn twaalf theorie lessen (principes) en acht lessen praktijk (toepassingen). Als je die lessen goed volgt, ken je alle principes van het digitaal fotograferen en kan je ze in een oogwenk toepassen. Daarbij moet je natuurlijk wel je ogen wijd open zetten.

Les van de meester

Digitaal fotograferen in een oogwenk is een snelgids. Het is een boek gemaakt voor de fotograaf van nu: één met weinig tijd en veel zin en in het bezit van een compacte camera of een spiegelreflex. Peter de Ruiter leert je stap voor stap hoe je de standaard instellingen van je camera kunt toepassen. Je wilt toch in beelden denken en niet in symbolen?! Die symbolen kunnen echter wel helpen om snel een beeld te maken. Via logische stappen leer je daarmee van een moment een mooie foto te maken. Door twintig symbolen te gebruiken (o.a. groothoek, actie, portret, kinderen, dieren, landschap, flits en macro), raak je snel vertrouwd met de theorie en praktijk van digitale fotografie. En mocht het beeld onverhoopt niet helemaal goed overkomen op de gemaakte foto, dan vind je in het boek ook nog tips en trucs over hoe je die fout kan herstellen met Adobe Photoshop.

Peter wie?

Peter de Ruiter is de meest actieve (reis) fotograaf en schrijver over digitale fotografie van Nederland. Zijn boeken verschijnen niet alleen in Nederland, maar ook in andere Europese landen en Amerika. Ik ben dol op zijn boeken en foto's. Mede doordat meneer de Ruiter en ik een totaal ander oog voor beeld hebben. Peter fotografeert vooral mensen en ik doe dat bijna nooit. Maar doordat mij dat opviel tijdens het lezen en bekijken van zijn boeken, ben ik sinds kort toch aan "mensen" begonnen. Digitaal fotograferen in een oogwenk is zijn vijfde boek over digitaal fotograferen. Eerder schreef hij al Beeldschoon Bangladesh, Pixelkids en Digitaal fotograferen onderweg. Op Vrouw.nl kon je al eerder recensies van zijn laatste boeken lezen. Met zijn boek Fotomobieltje inspireerde hij mij een fotomobieltje aan te schaffen. Daar ben ik nog elke dag blij mee! En met Digitaal fotograferen zonder handleiding spoorde hij mij aan om in het dagelijks leven en tijdens mijn reizen flink om me heen te schieten. Digitaal fotograferen in een oogwenk is een logisch vervolg en de perfecte aanvulling op zijn eerdere boeken. Ook dit boek staat weer vol met prachtige foto's gemaakt door de Ruiter zelf. In Digitaal fotograferen in een oogwenk vind je genoeg inspiratie, tips en trucs om in een oogwenk mooie foto's te creëren. Digitaal is het helemaal!



Digitaal fotograferen in een oogwenk
Peter de Ruiter & Ruiter, P de


194 bladzijden
ISBN: 9789038918044
Uitgeverij Elmar
www.peterderuiter.nl