Ervaar de diva on stage: The Beyoncé Experience Live

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Deze dame heeft al een indrukwekkende carrière achter de rug. Ze begon in de ontzettend populaire meidengroep Destiny's Child. In 2003 bracht ze haar eerste solo-album uit Dangerously in love. Dit album leverde veel hits op zoals Crazy in Love en Baby Boy, en ze won er maar liefst vijf Grammy's mee. Na de wereldtournee in 2005 gingen de dames van Destiny's Child definitief hun eigen weg. Beyoncé bracht in 2006 haar tweede solo-album B'Day uit. In de tussentijd werd ze ook actrice en speelde ze onder andere in de films Austin Powers: Goldfinger en het meer recente Dreamgirls.

De dvd The Beyoncé Experience Live is een concertregistratie die in september 2007 is opgenomen in het Staples Centre in Los Angeles. Samen met haar band -die geheel uit vrouwen bestaat- brengt Bee een twee uur durende show voor een zeer enthousiast publiek. Ze wordt daarbij ondersteund door een groep dansers die zowel uit vrouwen als mannen bestaat. De styling werd zoals altijd verzorgd door mama Tina Knowles, en de kostuums bestaan uit pakjes met een hoog bling-bling en showgirl- gehalte.

Vele hits worden ten gehore gebracht, zo opent Beyoncé de show met haar megahit Crazy in Love. Na een aantal nummers krijgt het publiek een muzikaal intermezzo te zien, zodat 'miss Knowles' zich kan verkleden voor de volgende liedjes. Zoals wel verwacht zit er ook een Destiny's Child medley verwerkt in de show. En net als je het niet meer verwacht haalt ze de andere twee zangeressen van de meidengroep het podium op: Kelly Rowland en Michelle Williams (niet met je ogen knipperen want anders heb je ze gemist).


Het nummer Ring the alarm wordt voorafgegaan door een muzikale pauze waarin de danseressen een scène uit de musical Chicago nadoen (het nummer He had it comin'). Dit wordt al snel gevolgd door het nummer Upgrade U waarbij vriendje Jay-Z het podium beklimt om zijn liefje muzikaal bij te staan. Het laatste deel van de show bestaat uit twee nummers uit de film Dreamgirls waarin Beyoncé de rol van Deena speelt. De grande finale bestaat uit het publiek dat een poging mag doen het nummer Irreplaceable te zingen (to the left, to the left) en een verrassing voor Beyoncé: een grote taart omdat ze 26 jaar is geworden!

Eerlijk gezegd lijkt het me leuker om live bij een concert aanwezig te zijn dan ernaar te kijken op een dvd. Het is lekker om de muziek te horen en de show erbij te zien, maar je mist toch het sfeertje dat er tijdens een dergelijk concert hangt. Maar het moet gezegd worden: Beyoncé Knowles is een heel goede entertainer en haar show ziet er fantastisch uit op deze dvd.


Beyonce - Live Experience
Beyonce

Uitgebracht door: Sony/BMG Entertainment
Tijd: ongeveer 2 uur en 10 minuten