Heb jij al een Alibi?

Vrije tijd door Redactie Ze.nl
Alibi's

De bijdehante Youssef (Achmed Akkabi) weet niet goed wat hij met zijn leven aan moet, totdat hij op een dag Rick (Frederik Brom) ontmoet. Deze rijke zakenman biedt hem een baan aan bij zijn bedrijf. Youssef blijkt namelijk een natuurtalent te hebben voor liegen en dat is precies wat Rick nodig heeft bij zijn business. Hij runt namelijk een alibi-kantoor. Wat dat inhoudt? Het bedrijf handelt in alibi's en waterdichte smoezen voor overspelige mannen en vrouwen. Het blijkt een lucratieve handel te zijn. Zelfs Máxima maakt in de film gebruik van de diensten van de boys.

Klaar met smoesjes

Het gaat Youssef voor de wind bij ALIBI B.V., maar als hij verliefd wordt op serveerster Andrea (Georgina Verbaan), loopt alles in de soep. Want Andrea is klaar met overspelige mannen en wil nooit meer iets beginnen met een man die iets te verbergen heeft of liegt. Rick overtuigt Youssef ervan dat elke relatie af en toe gebaat is bij een leugentje om bestwil. Andrea vindt echter dat in de ware liefde geen plaats is voor bedrog.

Knuffel-Marokkaan

Nieuwkomer Achmed Akkabi is veelbelovend. Zijn charme spat van het beeldscherm af. Hij heeft duidelijk talent voor comedy en als Akkabi de hoofdrol niet had gespeeld, was Alibi waarschijnlijk een stuk minder leuk geweest. Ali B mag wat mij betreft de titel knuffel-Marokkaan overdragen aan deze acteur, die bekend werd door zijn rol van vakkenvuller Rachid in de AH-commercials. Ook Frederik Brom en Isa Hoes (die de vrouw van Rick speelt) zetten hun rollen overtuigend neer. Egbert-Jan Weeber heeft echter wel eens beter gespeeld, en ook Georgina Verbaan is qua acteertalent niet echt een hoogvlieger.

Schuddebuiken?

Alibi is een aardige film, maar gaat geen records breken. Het verhaal is slap en ongeloofwaardig en de grappen zijn niet van het niveau schuddebuiken. De film pretendeert dan ook weinig en neemt zichzelf niet zo serieus, wat wel weer verfrissend is. Alibi is best vermakelijk, maar ik zou zeggen: bespaar jezelf een gang naar de bioscoop en wacht liever tot deze film op dvd uitkomt. Echte romantiek kun je beter zoeken bij de film Alles is liefde, die sinds kort op dvd uit is. Blijf lekker thuis met je Valentijn en huur die, ook al hebben jullie 'm al tig keer gezien.

Alibi
Speeltijd: 95 minuten
Adviesleeftijd: 6 jaar
Vanaf 14 februari in de bioscoop