All she wants for christmas...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Noelle is een slimme, zelfstandige vrouw, maar haar looks zijn er niet naar. Ze lijkt op een playmate: grote onschuldige blauwe ogen, peroxideblond haar en enorme zwoele pruillippen. Een flink decolleté maakt haar verschijning af. Als ze haar mond opent horen we constant een onschuldig piepstemmetje. Noelle werkt in de grote kerstfabriek in haar stadje, maar vind dit eigenlijk niet leuk. Nee, Noelle wil een grote beurshandelaar worden op Wallstreet. Als de kerstfabriek failliet dreigt te gaan komt al haar economische kennis naar boven en zet Noelle alles op alles om de fabriek te redden.

Naast het feit dat de hoofdrolspeelster van All she wants for christmas erg ongeloofwaardig is, is het verhaal van deze film ook enorm clichématig. Natuurlijk denkt Noelle (leuke naam trouwens, 'kerst' in het Frans) dat haar vriendje vreemdgaat, maar blijkt die andere dame zijn nichtje te zijn. Natuurlijk zijn alle bomen en grasvelden groen, maar begint het op eerste kerstdag ineens te sneeuwen.

Alle kerstfilms zijn een beetje clichématig. Je weet altijd hoe ze aflopen. Maar het zijn wel films waar je heerlijk bij kunt wegdromen en die mooi of grappig zijn om lekker met de hele familie naar te kijken. Dat is deze film niet, of je moet van saaie, langdradige films houden. All she wants for christmas lijkt op een low-budget film uit de jaren '90, waar ik niet warm of koud van wordt. Is er dan niks leuks aan deze film? Nou ja, de mannelijke hoofdrolspeler Justin (Tobias Mehler) is behoorlijk leuk om te zien. Verder zou ik deze dvd lekker in het schap laten liggen, zelfs al mag je 'm na de kerst voor 5 euro meenemen.

All she wants for christmas
Speeltijd: 90 minuten
Uitgebracht door RVC
Adviesleeftijd: alle leeftijden