30 seconden in de Heineken Music Hall

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Na een optreden op Pinkpop in 2007 en een concert in Tivoli was het 9 februari de derde keer dat de band Nederland aandeed en een optreden gaf in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ze kwamen natuurlijk niet zonder voorprogramma. TMF schreef een wedstrijd uit voor kweekvijvertalenten, die gewonnen werd door MakeBelieve. Zij mochten de avond openen en deden dat op gepaste wijze. Daarna was het tijd voor de energieke en vooral grappige band Full Deplex, die het tweede voorprogramma verzorgde.

Dik anderhalf uur na de aanvang van het concert was het dan eindelijk de beurt aan 30 Seconds To Mars. Ik was erg benieuwd hoe ze live zouden klinken, vooral na het zien van het optreden van Pinkpop op tv. 30 Seconds To Mars is een band die weet hoe ze binnen moeten komen, de muziek en de (licht)show waren perfect op elkaar afgestemd. De zang daarentegen vond ik een beetje tegenvallen. De band, en dan vooral Jared, weet het leuk neer te zetten door veel over het podium te rennen en met zijn gitaar te zwaaien. Een nadeel is dat hij dus vaak bij de microfoon weg is, en veel stukken niet zingt. Ook werd ik een beetje moe van de 'Let's all get crazy and help me sing' attitude. Een paar nummers is het leuk, maar niet voor het overgrote deel van het concert. Ik begon me sterk af te vragen of er überhaupt wel een nummer helemaal door Jared gezongen zou worden.

Gelukkig werd het wachten beloond. Bijna aan het einde van het concert kwam Jared solo het podium op gelopen en liet hij Capricorn, Echelon en A Modern Myth (goodbye) semi-akoestisch horen. Erg mooi, en A Modern Myth leek mij wel een passend einde, maar dat was het toch nog niet. De rest van de band kwam nog eventjes terug om de avond knallend te eindigen. Ik heb me goed vermaakt, maar had er toch wat meer van verwacht.