Twee zielen, Een gedachte

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

'Niet wat je doet, maar hoe je het doet,' is het motto. Kernwoorden als vertrouwen, respect en communicatie - luisteren naar de behoeften van je partner - staan hierbij centraal. Deze combinatie vormt de basis voor een goede en passievolle relatie, aldus Sanders.

Sanders is met vijftien jaar ervaring als relatiecoach tot de conclusie gekomen, dat de sleutel tot het succes van een goede relatie ligt in een drie-stappenplan:

  1. In en vanuit je kern leven. Dat wil zeggen, terugkeren naar je mannelijke energie: dominerend, doelgericht, krachtig, gedreven, beslissend. Of je vrouwelijke energie: verzorgend, beschermend, plezierend, loslatend, meegaand.
  2. Als 1 team functioneren met je partner. Dus meer gericht zijn op elkaars behoeften in plaats van op jezelf gericht zijn.
  3. De derde stap is alleen te realiseren als je stap één en twee beheerst, dat is namelijk de romantiek en passie echt beleven in je relatie.

Het klinkt allemaal clichématig. Maar volgens eigenzeggen is dit met opzet gedaan, zodat de bedoeling helder overkomt. In feite gaat het om (zelf)liefde, (zelf)acceptatie en de aanvulling die je in je relatie biedt, waarbij je gericht bent op elkaars geluk en behoeften.

Samen 1 Team
is geen instant oplossing voor relatieproblemen. Maar verschaft je eerder het inzicht hoe je je relatie kunt opbouwen en verrijken. Hierbij is je eigen inzet van belang. Daarnaast maakt het je bewust van de verschillen in belevingswereld tussen mannen en vrouwen en laat je eveneens nadenken over je eigen positie in je relatie en of je daadwerkelijk oog hebt voor je partner.
Een echte eye opener dus!



Meer informatie: www.healthbalance.nu


Samen 1 team
Marcel Sanders

126 bladzijden
Andromeda Uitgeverij
ISBN 9789055992348