Misschien toch niet

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Op het moment dat de dertiger Will in scheiding ligt, vraagt zijn dochtertje hem te vertellen over zijn leven voordat hij in het huwelijksbootje stapte. De tienjarige Maya wil precies weten welke liefdes hij toen had en waarom hij uiteindelijk in haar moeder de ware zag. Will laat zich overhalen, maar besluit om de namen van zijn vroegere vriendinnetjes te veranderen. Maya moet zodoende raden wie haar moeder in het verhaal is. Is het de ambitieuze Summer (Weisz), girl-next-door Emily (Banks) of best friend April (Fisher)?

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Will's verhaal neemt je mee terug naar de jaren negentig, waarin hij vanuit Wisconsin naar New York verhuist om mee te werken aan de presidentscampagne van Bill Clinton. De gedreven jonge Will ontmoet al snel de drie vrouwen, die zijn leven hebben gevormd zoals het nu is. Terwijl hij, zo subtiel mogelijk, alle details aan zijn dochtertje vertelt, onderbreekt ze hem regelmatig. Dit werkt helaas al snel op je zenuwen. Niet eens zozeer omdat ze het verhaal onderbreekt, maar wel vanwege de veel te 'wijze' vragen en opmerkingen die ze voor haar tienjarige leeftijd heeft. Bovendien gaat Maya zo luchtig met de scheiding van haar ouders om, dat het niet geloofwaardig overkomt.

Afbeelding verwijderd door redactie

Wie van Definitely, Maybe de nieuwe Love Actually verwacht, zal teleurgesteld zijn. De film komt niet in de buurt van het niveau van een dergelijke romantische comedy. De acteurs spelen absoluut goed, maar het verhaal en de karakters, met name die van Maya, zijn helaas slecht uitgewerkt. Hoe knap de kleine Breslin ook acteert, haar personage blijft ongeloofwaardig door haar wijze woorden en de manier waarop ze met de scheiding omgaat. Mede hierdoor is ook het einde van de film niet overtuigend, en dat is jammer. Definitely, Maybe is definitely, misschien toch niet zo geslaagd.

Afbeelding verwijderd door redactie
Definitely, Maybe
Speeltijd: 112 minuten
Adviesleeftijd: Alle leeftijden
Vanaf 13 maart in de bioscoop