Stardust schittert van de sterren

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dubbel en dwars, wat mij betreft. Stardust is geen Oscar-material en op een diepgaand verhaal hoef je ook niet te rekenen. Maar dit magische sprookje voor volwassenen is een genot om naar te kijken. Het is een prachtige fantasyfilm waar je je een paar uur lang in kunt verliezen. Gewoon een fijne feelgood-film met mooie special effects, humor en goede acteurs!

Cox speelt de sterren van de hemel

Relatieve nieuwkomer Charlie Cox (die ook te zien was in The Merchant of Venice en Casanova) speelt letterlijk en figuurlijk de sterren van de hemel. Aan de ene kant is hij een nerd, aan de andere kant de held van de dag. Als Tristan probeert hij het hart te veroveren van Victoria (Sienna Miller), het populairste meisje van het dorp. Dat ze een onbetrouwbare bitch is, ziet Tristan niet. Hij moet en zal haar voor zich winnen. En dat doet hij niet gewoon met een mooie liefdesbrief of een serenade, maar met... een vallende ster!

Afbeelding verwijderd door redactie

Tristan reist naar het verboden magische land, aan de andere kant van de muur die het dorp omringt. Daar verwacht hij de ster te vinden, maar zijn avontuur neemt een onverwachte wending als blijkt dat de ster geen meteoriet is, maar een jonge vrouw. Yvaine (Claire Danes) is uit de hemel komen vallen en Tristan is niet de enige die naar haar op zoek is. Drie heksen (onder wie Michelle Pfeiffer) zitten ook achter Yvaine aan, omdat zij de bron van eeuwige jeugd zou zijn. Gelukkig krijgt het tweetal hulp van een ruige piraat (een prachtrol van Robert De Niro), die toch niet zo ruig blijkt te zijn als hij zich voordoet. Langzaam maar zeker groeit de band tussen Tristan en Yvaine en ontdekt hij wat liefde nu echt betekent.

Extra's

Voor wie nog dieper in de wereld van Stardust wil kruipen, bevat de dvd aardig bonusmateriaal. De uitgebreide Making of is het meest interessant, maar de bloopers zijn ook zeker de moeite waard. De verwijderde scènes zijn niet bijster interessant en de trailer die aan de dvd is toegevoegd, hoef je alleen te bekijken als je écht niets beters te doen hebt.


Stardust
Sienna Miller

Speelduur: 127 minuten
Uitgebracht door Paramount Home Entertainment
Adviesleeftijd: 12 jaar