Puur Wies

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Dit album klinkt puur. Dat Wies niet zomaar een singer/songwriter is, hoor je meteen. Een zoektocht op internet levert wat meer informatie op over de jonge zangeres. Wies heeft haar studie aan het Rotterdamse conservatorium gevolgd en is daar afgestudeerd met een eindcijfer 9! En ze heeft eind 2007 al diverse malen in het voorprogramma van de Amerikaanse rockzangeres Beth Hart gestaan. En toen was haar album nog niet eens uit!

Op dat album hebben we namelijk even moeten wachten. De songs zijn dan wel in slechts twee weken tijd opgenomen, maar vervolgens heeft het debuut even op de planken gelegen. Volgens de platenmaatschappij moet daar niet te veel achter gezocht worden. "Het duurde even voordat er een platenlabel gevonden was en een contract werd getekend." Foreign Media Music heeft met Wies echt een goede zangeres binnen gehaald. Zo zijn Don't You Break My Heart en Somebody Else echt pareltjes.

Als singer/songwriter heeft Wies bijna alle nummers op haar album zelf geschreven. Er zit alleen één opmerkelijke keuze tussen: een cover van het nummer Happy van de Rolling Stones, één van de weinige nummers die Keith Richards heeft ingezongen. Wies: "Hij zingt het een beetje muizig. Alsof hij naast de microfoon zingt." Zelf zingt Wies het recht voor z'n raap. Niet om de Stones te verbeteren, maar gewoon 'omdat ik dat zo wil brengen'. Dit is geen verkeerde keuze, want het nummer klinkt net als Guess I'm fine lekker vlot!

Waar singer/songwriters vaak steeds weer hetzelfde kunstje vertonen op een album weet Wies zich te onderscheiden. Ze heeft elf diverse nummers opgenomen, die samen het mooie 'Delivery In A Fortnight' vormen.

Delivery In A Fortnight<br>Wies
Delivery In A Fortnight
Wies

Uitgebracht door: Foreign Media Music
EAN: 5028421936758