Wachten op het vervolg...

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Amber droomt als jong meisje al van een carrière als model. Die droom spat op haar zeventiende uiteen als ze onbedoeld zwanger raak van haar eerste vriendje Vincent. Hij laat haar in de steek en stuurt geld voor een abortus, maar Amber wil het kind niet verliezen. Ze zet de zwangerschap voort en bevalt later van een gezonde tweeling. En Vincent? Die laat niets meer van zich horen.

Jaren later ontvangt Amber een brief van Vincent, die inmiddels een gerenommeerd strafpleiter is. Na de bevalling heeft ze nooit meer iets van hem vernomen én nu wil hij opeens zijn kroost leren kennen. Het is het zoveelste moeilijke moment in het leven van de jonge vrouw. Niet alleen beviel ze onverwacht van een tweeling, maar in haar jeugd heeft ze ook veel ellende meegemaakt. Zo zijn haar ouders kort na haar zevende verjaardag allebei om het leven gekomen en is ze samen met haar tweelingzusje Jade opgevoed door buurvrouw Wies.

Alles over die nieuwe ontmoeting met Vincent lezen we in Bedrogen liefde. Het is een bijzonder verhaal, waar ik niet al teveel over zal vertellen, maar uiteindelijk treedt Amber met Vincent in het huwelijk. Ze geniet van haar luxe leven en haar droombaan als fotomodel, maar dit geluk wordt in Een nieuwe toekomst wreed verstoord door een onverwacht telefoontje.

Waar ik het eerste deel al in één ruk uitlas, vlieg ik nog sneller door Een nieuwe toekomst. Eigenlijk past dat boek veel beter in mijn straatje. Het boek is niet alleen superspannend, maar we leren de hoofdpersonages ook stuk voor stuk beter kennen. En dan is daar opeens bladzijde 210 en lees ik "Heel langzaam borrelde er een intens gevoel van geluk in haar omhoog en ze wist opeens heel zeker, dat er een stralende nieuwe toekomst op haar wachtte..." Einde verhaal. Hoe dit afloopt lezen we in het derde deel van de Amber-trilogie Eindelijk gelukkig, dat in het najaar van 2009 wordt verwacht.

Nu begrijp ik opeens waarom ik geen liefhebber van trilogieën ben. Je moet namelijk lang wachten op een vervolg, terwijl ik juist ontzettend nieuwsgierig ben en meteen wil weten hoe het afloopt. Natuurlijk is dat ook een compliment voor de schrijfster, want anders had ik de boeken snel weggelegd.



Een nieuwe toekomst
Anita Verkerk
211 bladzijden
Uitgeverij: Ellessy
ISBN: 9076968888