Ritme uit een bezem

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

STOMP staat voor knallende ritmes, spectaculair optreden en leuke humor. De achtkoppige percussiegroep maakt gebruik van alledaagse voorwerpen, waar ze de meest fantastische ritmes mee maken. Percussie met behulp van bezems, vuilniszakken, luciferdoosjes, dweilen, afvalbakken en zelfs gootstenen! En alles verpakt in een snelle en perfect kloppende choreografie. Bovendien speelt elk STOMP-lid een bepaald typetje, zoals de stoere man of het sulletje, waardoor ze niet alleen herkenbaar zijn voor het publiek, maar ook zorgen voor een show barstensvol humor.

Afbeelding verwijderd door redactie

Het is onvoorstelbaar wat de groep allemaal weet neer te zetten. Wanneer je denkt dat het ultieme ritme is bereikt, weten ze toch nog een stapje verder te gaan en klinkt het geluid en ritme nog voller. De STOMP-mannen en vrouwen staan dikwijls allemaal tegelijk op het podium, maar wisselen elkaar ook af en geven solo's. Het decor is net als de groep stoer en ruig, alsof je je ergens in een achterstraat van New York bevindt. Behalve dat de STOMP-cast de 'slaginstrumenten' zelf meenemen het podium op, is het decor ook uitermate geschikt als 'instrument'. Het bovengedeelte bestaat uit verkeersborden, potten en pannen en zorgt voor een spectaculaire scène. Helaas klimt de groep niet veel naar dit bovenste deel, maar dit mag de pret van de voorstelling niet drukken.

Afgelopen weekend begon weliswaar het EK-voetbal, maar toch zat in schouwburg Amstelveen een volle zaal van gemengd publiek. STOMP is dan ook voor iedereen. Man, vrouw, jong of oud, iedereen die van slagwerk houdt zal zich vermaken tijdens deze voorstelling. Reken niet op een pauze, want de cast van STOMP gaat aan één stuk door. Enerzijds zou een break toch fijn zijn geweest voor even wat rust en bezinking, anderzijds wordt het drijvende ritme van de voorstelling nu niet verstoord. Want misschien wel mede hierdoor, wist de zaal nu perfect ritmisch mee te klappen op het moment van interactie aan het eind van de show. Volgende keer maak je van de schoonmaak thuis dus een ritmisch STOMP-feestje!

Afbeelding verwijderd door redactie

STOMP
Tot en met 15 juni in het theater
Voor meer informatie en verdere theatertours kun je kijken op de website van Baasbank-Baggerman