Mika zet Westerpark op stelten

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Het is snel gegaan met de roem van Mika. Vorig jaar gaf hij een succesvol concert in de Heineken Music Hall en nu stond hij voor een nóg groter publiek. Het optreden in het Westerpark was vergelijkbaar met het eerdere concert. Ook ditmaal had Mika allerlei dansers, acrobaten, ballonnen en confetti meegenomen om er een groot feest van te maken.

Het was wel even afwachten met het weer: eerder op de dag viel de regen met bakken uit de hemel. Gelukkig bleef het tijdens het concert van Mika de hele avond droog. Tijdens het anderhalf uur durende concert tracteerde Mika zijn publiek op alle hits en songs van zijn album Life in Cartoon Motion. Verschillende malen sprak hij het publiek toe in goed Nederlands. Dat had hij van tevoren goed ingestudeerd!


Op het Westerparkse podium gebeurde van alles en was het vooral een gezellige boel. Tijdens Big Girl (you Are Beautiful) kwamen vijftien dikke dames het podium op, om samen met Mika te dansen en te springen. En tijdens Happy Ending kwamen de ballonnen uit de lucht vallen.

Mika had nog een extra verrassing voor het publiek in petto: hij zong een nieuw nummer van zijn nog te verschijnen album. Hij kondigde ook dit nummer aan in keurig Nederlands. Het concert werd uiteraard afgesloten met zijn nummer 1-hit: Relax (Take It Easy). Natuurlijk kreeg hij daarbij veel bijval van het Nederlandse publiek. Dat ging helemaal los en begeleidde de zanger naar het einde van een mooie avond.