Ervaar toch nog een 'Indian summer'

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Tja, als het niet in het weer zit, moet je je Indian Summer ergens anders uit halen. Muziek bijvoorbeeld. Nu wemelt het natuurlijk van de singer-songwriters, maar er zijn maar weinigen die muziek maken die geschikt is voor bijna elk moment. Jason Mraz kan dat wel. Hij had in Nederland al twee hits met Make it mine en I’m yours, maar luister zijn cd We sing. We dance. We steal things, daar staan nog zoveel meer prachtige nummers op!

Tijdens een pauze die Mraz nam na zijn eerdere succesalbum Waiting for My Rocket to Come zag hij het licht. Op zijn website schrijft hij: 'Na een paar maanden werd ik wakker en kwamen er échte nummers uit me.' Hij werkte voor We sing. We dance. We steal things samen met producer Martin Terefe, die ook werkte met de band Coldplay en James Morrison. De laatste is terug te horen in het nummer Details in the Fabric. Het ontzettend mooie Lucky zingt hij met Colbie Caillat.

Mraz' muziek is geschikt om bij weg te dromen als je op de grens van slapen en waken bent. Je kunt er bij lezen, je kunt ernaar luisteren – de teksten zijn heel mooi, het zijn originele, kleine verhaaltjes die bijna aan poëzie grenzen. Maar je kunt het ook heel hard meezingen, juist door die prachtige teksten, en je kunt er op uit je dak gaan. Het is een plaat die zowel rust als pit in zich heeft. Een unieke prestatie die het album alles behalve doorsnee maakt. Hoe vaker je 'm luistert, hoe mooier hij ook wordt. Geschikt dus voor straaltjes zonneschijn de komende winter. Heb je toch nog een beetje een warme Indian Summer breeze in huis.


We Sing, We Dance, We Steal Things
Jason Mraz
Atlantic Records
EAN: 0075678994753