Coldplay geen Cold Play at all

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Net als dit vervelend begint te worden en het publiek wat onrustig, verschijnt daar de band. Bij de eerste klanken van het nummer Violet Hill is het wachten ze al vergeven. Na de hit Clocks komen ze er echt goed in, en de rest van het concert is een groot prachtig feest door het album Viva la Vida or Death and all his friends afgewisseld met oudere hits als Fix you, In my place en Trouble.

De band zweept op, ontroert, en laat het publiek bij het nummer Viva la Vida echt helemaal los gaan, de sfeer is ronduit euforisch. Super is ook het verrassende optreden op de tribune in de boven ring van de arena. Tussen de nietsvermoedende fans die het verst weg meenden te zitten, duikt de band op en speelt daar onder andere The Scientist.

De energie van zanger Chris Martin is bijzonder, hij bedankt meerdere malen het publiek en komt vriendelijk en bescheiden over op het podium. Twee meisjes vooraan houden de hele tijd een bordje omhoog met de vraag Will,drumsticks?? en na de toegift Yellow overhandigt Chris de drumstokjes van drummer Will Champion aan de dolgelukkige dames.

Helaas komt aan alles een einde, maar in de parkeergarage, waar het heel lang wachten is, gaat het feest nog door. Uit veel auto’s schalt het nummer Viva la vida en onder de wachtenden heerst er een sfeer van saamhorig- en vrolijkheid. Kortom, de hele belevenis is een zeer eerlijke ruil - fair trade! - voor de prijs van het kaartje.