25 jaar Karin Bloemen (+ WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Karin Bloemen is een vrouw die vooral werkt vanuit persoonlijke ervaringen. Thema's die spelen in haar leven, zie je terug in haar shows. In 2001 kreeg Karin na jaren van hard werken te kampen met een stevige burn-out. Gedurende de maanden dat ze thuis zat, verzamelde en archiveerde ze alle opnames die ze van zichzelf had. Zeshonderddrieëntwintig videotapes en meer dan drie maanden van uitzoeken en chronologisch achter elkaar zetten van beelden, werkten uiteindelijk therapeutisch voor haar, zo schrijft Karin in haar voorwoord. Deze bijzondere verzameling fragmenten vormde de basis voor deze dvd-box.

Karin's carrière begon met diverse rollen in de musicalwereld, maar in 1989 stond ze met haar eigen onewomanshow 'Bosje Bloemen' in de theaters. De kritieken waren goed. Met de daarop volgende show 'La Bloemen' kon Karin niet meer stuk! Ze werd bejubeld door pers en publiek. De nummers 'Zuid-Afrika' en 'Als ik mijn vader was,' maakten diepe indruk. Maar ook haar vertolking van de doofstomme prinses was hilarisch! In interviews die volgden, werd haar gevraagd of er nog wel een overtreffende trap mogelijk was. Werkte het succes niet verlammend op haar?

Dat dat niet het geval was, bewees Karin door keer op keer opnieuw te verrassen met haar grote talent! Buiten haar onewomanshows in het theater om, maakte ze ook uitstapjes naar tv. Zo maakte ze verschillende programma's voor de Vara, zoals het ' Wapen van Bloemen' en 'Karin.' Maar ook muzikaal gezien ging ze uitdagingen aan. Everything I always wanted to sing but never dared to, is daar een goed voorbeeld van. Ook haar Millennium optreden op De Dam was één grote muzikale happening! Vanaf 2002 stond Karin ook jaarlijks met een Kerstshow in de theaters. De Kerstshow die ze in 2006 samen met Sara Kroos, Hind, Astrid Joosten en Angela Groothuizen maakte, is bijzonder origineel en gedurfd te noemen en behoort samen met de show 'La Bloemen' tot mijn persoonlijke favorieten.

De zeven dvd's bevatten naast al haar theatershows en tv-optredens ook nooit eerder vertoonde fragmenten, zoals beelden van haar tijd op de kleinkunstacademie. In een interview blikt Karin terug op de hoogtepunten in haar veelzijdige carrière. Haar optreden voor Nelson Mandela ziet ze zelf als één van de meest bijzondere momenten. Voor iedereen die liefhebber is van Karin Bloemen, is deze collectie een must-have. En de prijs staat gelijk aan een avondje theater, dus daar hoef je het niet voor te laten!

Karin is na vijfentwintig jaar geenszins van plan het bijltje erbij neer te gooien. Momenteel is ze in de Nederlandse theaters te zien met haar show Overgang.


Afbeelding verwijderd door redactie

DVD 1 De theatershows 'Bosje Bloemen'(1991) en 'Karin in concert' (1993). Interviews met Sonja Barend.

DVD 2 De theatershow 'La Bloemen'(1995). De documentaire 'De smaak van schmink', de speelfilm 'La Bloemen's limo' en het interview met Ivo Niehe.

DVD 3 De theatershow 'La on tour' (1996). Het interview met Theo van Gogh en het unieke integrale popconcert in Paradiso.

DVD 4 De theatershow 'Kameleon' (1998). Het millenium concert op De Dam en de interviews met Ivo Niehe en Albert Verlinde.

DVD 5 De theatershow 'De diva en de divan' (2003). De backstage documentaire.

DVD 6 De kerstshows en de televisieseries.

DVD 7 Het jubileuminterview met de hoogtepunten van de afgelopen 25 jaar.


WIN!
Vrouw.nl mag deze gezellige dvd-box weggeven. Mail naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Karin Bloemen" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot maandag 8 december 09.00 uur.