Happy singles en vrolijke veertigers

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

De schrijfster vertelt haar eigen verhaal vanuit haar eigen levensvisie, maar met de bedoeling om het voor jou, de lezer, allemaal eens duidelijk op een rijtje te zetten. Als je het boek uit hebt, weet je hoe je als single aan de man kunt komen, wat je wel en niet behoort te doen betreffende mobiel bellen, sms'en, mailen en hoe je er voor kunt zorgen dat je 'Er Goed Uitziet Voor Je Leeftijd'. Dat klinkt allemaal ontzettend oppervlakkig, en dat is het eigenlijk ook. Maar het boek is heerlijk hilarisch geschreven en stipt ondertussen toch ook wel allerlei dingen aan die best belangrijk zijn in het leven van de vrouw van nu.

Naast ‘Hoe vind ik een man’, dat iedereen kan volgens de schrijfster (ze kwam zelf na haar veertigste, als happy single, opeens de man van haar leven tegen), komen ook onderwerpen als vrienden en vriendschap, ‘Lijk ik op mijn moeder’ en allerlei angsten, die je als vrouw van veertig kunt hebben, aan de orde.

In elk hoofdstuk bespreekt ze verschillende onderwerpen en categoriseert ze de mensheid. Als het om uiterlijk gaat zijn vrouwen, volgens Shane Watson, in te delen in ‘Plastics’ of ‘Naturelles’ om vervolgens deze groepen weer in te delen in allerlei subgroepjes. Wat daarop volgt zijn grappige beschrijvingen van alle voor- en nadelen van elke groep en levensstijl. Regelmatig onderbreekt ze het verhaal en haar tips met de flarden van gesprekken tussen haar en haar vriendinnen of verkoopsters, dates en haar moeder.

Boven de 40 is een aanrader voor alle 30+ singlevrouwen, voor jezelf of om cadeau te doen aan vrijgezelle vriendinnen die de veertig naderen of reeds voorbij zijn. Na het lezen van het boek ben je voorbereid op allerlei situaties waarin je als single terecht kan komen, krijg je antwoord op vragen als “Wel of niet botox? Naar de psychiater of een aurareader? Hoe richt ik mijn huis zo in dat het uitstraalt dat er gevreeën wordt? Moet ik naar het platteland verhuizen?" en heb je zeker een paar keer moeten lachen om alle herkenbare verhalen. Een getrouwde/samenwonende al-jaren-niet-meer-single vrouw spreekt het boek misschien minder aan. Maar misschien moet je die mensen juist het boek cadeau doen om haar te laten beseffen waar haar singlevriendinnen allemaal tegenaan lopen.



Boven de 40
Watson, S.
301 bladzijden
Uitgeverij Archipel
ISBN: 9063053681/9789063053680