Een onschuldige cliënt

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hoewel de cover onopvallend en onaantrekkelijk oogt, is de inhoud van het boek zeker de moeite waard. Scott Pratt schreef een intrigerend verhaal met een paar bijzondere personages en natuurlijk de nodige spanning.

Het boek vertelt het verhaal van de 39-jarige Joe Dillard. Als klein jongetje was hij getuige van de verkrachting van zijn zusje Sarah door hun oom. Het feit dat de (andere) volwassenen hen destijds niet geloofden, heeft grote invloed gehad op het verdere verloop van hun levens. Sarah raakte -door het gebruik van drugs- aan lagerwal en Joe werd advocaat om misdadigers de straf te laten krijgen die ze verdienen.

Toch haalt Joe als strafpleiter weinig voldoening uit zijn werk. Zijn geweten knaagt, elke keer als hij erin slaagt zijn (schuldige) clienten vrij te spreken. Op de dag van zijn veertigste verjaardag, neemt hij een besluit: voordat hij stopt met zijn werk, wil hij op zijn minst één onschuldige cliënt verdedigen.

De perfecte mogelijkheid dient zich aan als er een prediker wordt doodgestoken in een plaatselijk motel. Angel Christiau, een mooi, jong meisje, wordt door de FBI gearresteerd. Dillard is er na enkele gesprekken van overtuigd dat Angel onschuldig is en neemt haar verdediging op zich. Maar er zitten meer duistere kanten aan deze zaak dan hij van tevoren had kunnen bedenken...

In de aanloop naar het proces en gedurende de rechtzaak vallen veel puzzelstukjes op hun plaats. Het boek onthult niet alleen wie de moord heeft gepleegd en waarom. Het gaat veel dieper: ook de (pijnlijke) verstandhouding tussen broer en zus (Sarah en Joe) wordt blootgelegd.

Scott Pratt levert met 'Een onschuldige cliënt' een spannend en indrukwekkend debuut af. Grappig genoeg is de auteur een laatbloeier op het gebied van schrijven. Na een carrière als verslaggever bij de krant is hij in 1996 rechten gaan studeren en werkte hij ruim acht jaar als advocaat.


Een onschuldige client
Pratt, S.
302 bladzijden
¤ 17,95
ISBN: 9074274242/9789074274241