Hitzone blaast het dak eraf! (+ WIN)

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Hitzone 48 omvat alle hits van deze tijd. Het is met recht een verzamelalbum; de dubbel-cd telt 39 tracks, variërend van Adele en haar mooie vertolking van Make you feel my love tot Rene Froger's De zon schijnt voor iedereen. En van een rapnummer van Partysquad tot een prachtige ballad van James Morrison: de cd heeft voor iedereen wel wat wils.

Opvallend is de hoeveelheid Nederlands talent op deze cd. Marco Borsato, Jeroen van der Boom, Krezip en Ilse de Lange worden daarbij zeker niet overgeslagen. Idols-finalisten Nathalie en Nikki hebben hun naam inmiddels ook gevestigd in de Nederlandse hitlijsten en ontbreken dan ook niet op deze verzamel-cd. Nikki's derde single What did I do behaalde niet meer dan een 26e plaats in de Top-40, maar dat neemt niet weg dat zij een plek op deze cd verdient met haar overweldigende zangtalent.

Grote artiesten als The Killers, Kings of Leon en Snow Patrol zijn mijn favorieten en worden met deze cd dan ook grijs gedraaid. Human van de The Killers stond maar liefst op de tweede plaats in de hitlijsten en onderstreept datgene wat een band succesvol maakt. En hoewel Kings of Leon met hun Sex of Fire niet al te hoog scoorden in de Top 40, is hun naam wel het noemen waard. Deze band belooft ontzettend veel goeds voor het komende jaar. Mijn voorspelling is dat zij in de Best Of Hitzone van 2009 zullen floreren met een (nog te verschijnen) megahit!

Het imago van deze cd wordt mijns inziens wel een tikkeltje omlaag gehaald met de tracks van jonge artiesten, zoals Dio en zijn rapnummer Tijdmachine, maar goed: ieder zijn eigen smaak. Verder staan er nog tal van nietszeggende popnummers op de cd, die ik zelf maar gauw geskipt heb. Maar het grootste gedeelte van de tijd stond ik als een valse kraai lekker mee te blèren in de auto en tijdens het schoonmaken van mijn huis. Daar leent dit album zich uitstekend voor!

Het fijne van een verzamelalbum is dat je al je favoriete nummers op één (dubbel)cd hebt staan en Hitzone 48 voldoet weer grandioos aan deze kwaliteit. Ik voorspel: dit album gaat weer hoog scoren in de Verzamelalbum Top-30!

WIN!

Vrouw.nl mag enkele exemplaren van Hitzone weggeven!

Het enige wat je hoeft te doen is te mailen naar prijsvraag@vrouw.nl, vermeld "Hitzone" als onderwerp en zet in het mailtje tevens je naam, adres en gebruikersnaam op Vrouw.nl. Zonder geregistreerde gebruikersnaam kan je helaas niet meedoen! Slechts één deelname per adres wordt geaccepteerd. Deze prijsvraag loopt tot zaterdag 21 maart 09.00 uur.