Boek: Tips voor lezen op het zand.

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

~~1. De Dirty Secrets Club - Meg Gardiner
Na een wilde achtervolging treft de politie van San Francisco achter het stuur van een gecrashte BMW een bekende aan: dood. Het is de jonge, ambitieuze officier van justitie, Callie Harding. Op haar dijbeen staat met lippenstift: DIRTY. Harding is het derde slachtoffer in een reeks bizarre ongevallen in San Francisco die om de 48 uur plaatsvinden. Om een vierde dodelijk ongeval te voorkomen, roept de politie de hulp in van freelance forensisch psychiater Jo Beckett. Haar werk is het niet om uit te zoeken hoe de moorden zijn gepleegd, maar waarom. Als Jo ontdekt dat alle slachtoffers lid waren van dezelfde club, krijgt ook zij een oproep zich erbij aan te sluiten: 'Jij hebt je man vermoord. Welkom bij de Dirty Secrets Club.'

Een superspannend boek, om van te smullen. Je vergeet alles om je heen als je dit bloedstollende verhaal leest. Ook lezen? Kijk snel hoe je kans kunt maken op dit boek.


2. Het Spel van de Engel - Carlos Ruis Zafon

Ook zo genoten van De schaduw van de wind? En kon je ook niet wachten tot zijn nieuwste boek uit zou komen? Gelukkig heeft Carlos goed doorgeschreven en kunnen we deze zomer allemaal genieten van zijn nieuwste meesterwerk. Het eerste wat opvalt aan dit boek is dat hij ongelooflijk dik is. Persoonlijk ben ik een groot voorstander van dikke boeken: daar doe je langer mee.

In het turbulente Barcelona van de jaren twintig krijgt de jonge broodschrijver David Martín, geobsedeerd door een onmogelijke liefde, het aanbod van een mysterieuze uitgever om een boek te schrijven zoals nog nooit geschreven is, een boek dat de wereld zal veranderen. De tol die David hiervoor moet betalen is echter torenhoog. David, zijn vader bruut vermoord, zijn moeder niet meer dan een schim op afstand, raakt als kind verzeild in het Kerkhof der Vergeten Boeken. Daar stuit hij op het sinistere, religieuze boek Lux Aeterna, verschenen bij de Parijse uitgever Andreas Corelli – Davids opdrachtgever – en geschreven door ene Diego Marlasca. Ooit behoorde Davids huis met de toren toe aan deze onfortuinlijke advocaat, die zich geheel op het schrijven toelegde, tot hij onder duistere omstandigheden thuis om het leven kwam. Spoedig blijken er tussen hemzelf en Marlasca meer parallellen te bestaan dan David kon vermoeden.

Opnieuw een parel van de hand van Zafon. Deze man is begenadigd met een talent om verhalen te vertellen op zo'n manier dat je de wereld om je heen vergeet.


3. Het Medici Zegel - Theresa Breslin

Een boek dat zich kan meten met groten der aarde als De Da Vinci Code.

In Het Medici Zegel maken we kennis met de jonge Matteo. Terwijl hij op de vlucht is voor een huurmoordenaar, wordt hij opgenomen in het gezelschap van de grote
Leonardo da Vinci. Al snel helpt hij de Maestro bij alle aspecten van diens werk. Hij bezoekt de hoven van de Medici en de Borgia's. Maar wat heeft hij te verbergen?
Hij draagt een geheim met zich mee waar de wrede Medici en Borgia's een moord voor zouden doen.

Pas op dat je van de spanning niet door je strandbed zakt!


4. Recepten voor Engelen - Babs Horton

De vondst van een tweehonderd jaar oud Italiaans kookboek werpt een nieuw licht op de gebeurtenissen in een Engels stadje aan zee. Catrin Grieve wordt als tiener door haar moeder voor de zomervakantie naar haar twee oudtantes gestuurd die een hotel runnenin Kilvenny, aan de kust van Wales. Nietsvermoedend komt Catrin daar aan, maar algauw roept haar vreemde logeerpartij vragen op die niemand kan beantwoorden. Eén van de tantes blijkt namelijk al jaren dood te zijn.

Ontsnap aan je eigen werkelijkheid en laat je meeslepen aan een verhaal voor intriges, mysteries, maar vooral: romantiek. Beter kun je je tijd niet doorbrengen.


5. De slangenkuil - Ariana Franklin

Na het oplossen van een gruwelijke kindermoord mag Adelia Aguilar tot haar teleurstelling niet terugkeren naar de medische school in Salerno. Haar ongewone vaardigheden als 'dokter van de doden' worden opnieuw ingezet als koningin Eleanor wordt beschuldigd van het vergiftigen van Rosamund Clifford, de maîtresse van koning Hendrik II. Terwijl het hof in rep en roer is, reist Adelia in de ijzige winterkou naar de toren waar het lichaam van Rosamund zich bevindt. Ze moet ontdekken wie Rosamund heeft vergiftigd voordat een vernietigende burgeroorlog het land verscheurt.

Geen boek om 's avonds in je bed te lezen. Zorg voor mensen om je heen als je teveel meeleeft!


6. Het gezelschap van leugenaars - Karen Maitland

Midden op een marktplein valt een man neer. De mensen om hem heen schrikken terug als ze zijn verminkingen zien. Wat ze onmogelijk achtten, is gebeurd: de pest is naar Engeland gekomen. De stedelingen raken in paniek en vluchten weg. Tijdens de vlucht worden negen mensen tot elkaar veroordeeld. De verhalen die zij vertellen zijn onbetrouwbaar, de enige die de waarheid lijkt te spreken is het kind Narigorm, maar haar gruwelijke voorspellingen houden iedereen op afstand. Ondertussen rukt de pest van alle kanten op. De angst en het wantrouwen zijn groot en de onderlinge verhoudingen worden nog grimmiger wanneer een van hen dood wordt aangetroffen. Bevindt het kwaad zich ook in hun midden? Ook op dit boek maak je kans! Lees snel verder om te zien hoe jij dit boek kan winnen.


7. Een rebelse meid - Ru S. Freeman

Latha voelt vanbinnen dat ze meer is dan een dienstmeid, dat ze recht heeft op verfijnde dingen als limoenlimonade en rozenzeep – die ze dan ook steelt als niemand kijkt. Ze droomt van nieuwe schoenen, helemaal van haarzelf. Maar haar leven wordt bepaald door de Vithanages, de familie die haar als bediende in huis nam toen ze vijf jaar oud was. De vernederende manier waarop mevrouw Vithanage Latha op haar plaats zet als ze om haar loon vraagt, doet iets in haar knappen.
Biso is een jonge, wanhopige moeder die met haar drie kinderen wegvlucht van haar man. Maar op weg naar haar familie, op zoek naar een nieuw leven, vindt ze onverwachte tegenslagen op haar pad. Biso en Latha staan op een tweesprong, en ze weten niet welke gevolgen hun keuzes zullen hebben. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor elkaar en voor de mensen om hen heen…

Een rebelse meid is een ontroerend en indringend portret van twee trotse vrouwen tegen de achtergrond van de Sri Lankaanse samenleving, waarin klasseverschillen allesoverheersend zijn.


8. De alchemist van Venetië - Elle Newmark

In het Venetië van 1498 gonst het in stad en daarbuiten van de geruchten over een oud en mysterieus boek dat een onvoorstelbaar machtige invloed heeft. Er zouden recepten in staan voor onder andere goud, onsterfelijkheid en eeuwige liefde. Iedereen, rijk en arm, fluistert en droomt erover. In deze roerige tijden, op de drempel van de renaissance, groeit de wees Luciano op straat op. Hij wordt door de chef-kok van de paleiskeuken gesnapt bij het stelen van een granaatappel. De kok ontfermt zich over de jongen en biedt hem onderdak en voedsel aan, in ruil voor hulp in de keuken. Luciano komt in een geheel nieuwe, aromatische en verleidelijke wereld van vreemde kruiden, een weelde aan voedsel en de geheimen van de chef-kok. Zijn loyaliteit aan zijn straatvrienden, zijn liefde voor een kloostermeisje en de mysterieuze recepten van zijn leermeester, roepen verlangens in hem op die ook hem ertoe aanzetten op zoek te gaan naar het boek. Hij blijkt dichter op de waarheid te zitten dan hij voor mogelijk had gehouden...

Het boek houdt je van het begin tot het eind in zijn ban. Het enige nadeel is misschien dat je zomaar vergeet dat je op vakantie bent en je zou moeten genieten van de omgeving.

Meer informatie over de strandbibliotheken vind je op de website Strandbibliotheek.nl.