Josine

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Wie ben jij?

Ik ben Josine Goosens, beeldend kunstenaar, moeder van een zoon van acht. Ik ben een denker, een graver, hardnekkig optimist en een dromer. Ik geloof in sprookjes maar blijf met twee benen op de grond.

Wat is jouw passie?

Mijn passie is mijn werk. Het maken van enorme schilderijen naar aanleiding van talloze schetsen waarin ik zoek naar de wereld achter de wereld. Het vinden en doorgronden van (vaak architectonische, geometrische) vormen die in onze omgeving uiting geven aan emoties als verlangen, macht, euforie, manifestatie en het zoeken naar het 'hogere'. De vormen die ik gebruik zijn ontdaan van hun functie om zodoende een beter beeld te krijgen van de 'werkelijke' inhoud.


'Leda' Olie/acryl 200/195 cm - 2007

Wat is voor jou belangrijk in het leven?

Bezieling en liefde. Liefde voor het leven. Met alles erop en eraan. Ook erge dingen. Vrijheid, ook zo breed mogelijk! Integriteit, rust, ruimte, vrede. Vertrouwen is ook belangrijk, met een zekere onbevreesdheid in het leven staan. Als je bang bent kun je niet voluit leven! En zelf blijven denken, je geen meningen aan laten praten!

Wat is jouw doel?

Dat ene wereldschokkende meesterwerk natuurlijk! Een verschil te maken, de wereld iets meegeven van diepere waarde en nooit bij mijn doel aan te komen, want dan is de lol er vanaf.

Welke overtuigingen sterken je op je pad?

Dat alles zinvol is. Dat het leven groter is dan wij kunnen beseffen. Dat komen net zo belangrijk is als gaan. Dat er geen verschil is tussen een kiezel en een diamant.

Josine

Website: www.josinegoosens.com