Tasty Business

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Marèn van Duuren, 29 jaar en geboren in Opende: het verre noorden des lands. Op driejarige leeftijd verhuisde ze met haar ouders, twee zussen en broer naar de Verenigde Staten. Vijf jaar later vertrok het hele gezin naar Frankrijk, waar ze drie jaar hebben gewoond alvorens weer terug naar Nederland te keren. Inmiddels is Marèn in 's-Hertogenbosch neergestreken, vlakbij het centrum. Na haar studie Marketing Management besloot ze de horeca vaarwel te zeggen en het bedrijfsleven in te gaan. Al snel merkte ze dat ze in dit wereldje haar creatieve ei niet kwijt kon. Haar lang gekoesterde droom om voor zichzelf te werken en mooie culinaire creaties te ontwikkelen, nam de overhand.


Vertel eens over het ontstaan van Tasty Business?

Ik hield het na twee jaar in de vastgoedbranche voor gezien. Na de nodige voorbereidingen ben ik begonnen met mijn eigen cateringbedrijf. Samen met een vriendin fietsend door Amsterdam, is de naam Tasty Business ontstaan. De naam dekt niet alleen de catering, maar ook de styling, mijn creativiteit en vooral het genieten. Het is catchy, het bekt lekker en - niet geheel onbelangrijk - de naam is uniek.

Wat kan men verwachten van Tasty Business?

Op persoonlijke en informele wijze geef ik invulling aan de culinaire wensen van mijn klanten. Ik ga altijd eerst bij de mensen langs om even 'hun sfeer en stijl' te proeven. Met suggesties en vragen probeer ik te peilen wat men voor ogen heeft om hét perfecte feest te creëren. Vaak merk ik dat ik de flexibiliteit heb, waar grotere cateraars niet op ingesteld zijn. Verder staat Tasty Business voor het creëren van smaaksensaties met gezonde basisingrediënten. Dus pure smaken uit dagverse producten van de beste kwaliteit. Maar ook als het gaat om nieuwe trends op het gebied van culinaire ontwikkelingen en decoratie. Aan dit alles geeft ik uiteraard mijn eigen magic touch.


Zijn er gerechten/hapjes waar vrouwen duidelijk voorkeur aan geven?

De meeste vrouwen houden van licht eten, dat niet te vet is of zwaar op de maag ligt. Sushi en Shashimi doen het altijd goed bij vrouwen. Maar een lekker dessert met veel chocolade slaat meestal ook goed aan! Persoonlijk is de Japanse keuken mijn favoriet, maar ik kook thuis ook graag gerechten in de Tajine, een Noord Afrikaanse kookpot gemaakt van klei. Zoals kip met citroen, kikkererwten en olijven. Lekker makkelijk, licht en toch smaakvol.

Wat is jouw favoriete restaurant en waar zul je nooit (meer) eten?

Laatst heb ik gegeten bij Nomad in Amsterdam. Ik was erg onder de indruk van de kwaliteit. Het was niet verschrikkelijk duur, maar ieder gerecht was even goed bereid. De kaart bestaat uit Noord-Afrikaanse specialiteiten. De fantastische sfeer en Arabische entourage maakten het compleet. Waar ik nooit meer zal eten is De Opera in 's-Hertogenbosch. Daar heb ik twee keer, met een behoorlijk tussenpoze, een verrassingsmenu besteld. Veel gerechten waren helaas hetzelfde. Ik hou bijvoorbeeld niet van orgaanvlees zoals zwezerik en lever. Ondanks dat ik dit van tevoren had aangegeven, kreeg ik toch zwezerik voorgeschoteld.


Wat is jouw toekomstdroom?

Eén droom heb ik inmiddels al een aantal maal met groot succes kunnen verwezenlijken. De ultieme cateringopdracht: complete vrijheid, zowel qua budget als creativiteit, om mij volledig uit te leven op culinaire creaties en de totale presentatie. Het vertrouwen dat op zo'n moment in mij wordt gesteld - en in de toekomst nog vaak hoop te krijgen - is mijn spreekwoordelijke kers. Maar mijn toekomstdroom is een grote boerderij met een professionele keuken waar ik mijn eigen groenten en kruiden kan verbouwen. Vanuit huis zou ik de catering doen en eigen producten verkopen, zoals oliën en azijnen. Ook zou er een gelegenheid zijn om gasten te kunnen ontvangen.

Op mijn laatste vraag voor wie Marèn nog een keer zou willen koken, zei ze spontaan: "Voor jou!" Kijk, daar zat ik nou op te wachten. Wellicht een goed idee voor tijdens de volgende redactievergadering. En natuurlijk zullen we jullie laten weten hoe dat gesmaakt heeft.


www.tastybusiness.nl