Interview: Dyanne Beekman.

Lifestyle door Redactie Ze.nl
Hoe gaat het met je?

"Goed! De verplicht ingelaste rust doet z'n werk. Ik voel me uitgerust en bruis van de ideeën. Ik ben niet het type van bij de pakken neerzitten. Het stapje terug doen kwam onverwacht, maar de gezondheid van mijn kindje gaat voor. We hebben nu vier afleveringen van Wat Je Ziet Ben Jezelf opgenomen en omdat ik het even rustig aan moet doen geeft het me de kans om eens kritisch analytisch naar het programma te kijken. Wat zijn de sterkte punten? Wat kan verbeterd worden, hoe maken we het nog sterker? Trekken we het breder met meer algemene tips, of zitten we goed op dit spoor? Voor Nederland is het een uniek programma, er is geen vergelijkingsmateriaal. Zo'n evaluatiemoment is daarom niet verkeerd."

Waarom Wat Je Ziet Ben Jezelf?

"Onder andere vanuit een stuk maatschappelijke betrokkenheid. Eén op de drie huwelijken sneuvelt: eén op de drie! Hoe kan dat? Een programma als Wat Je Ziet Ben Jezelf is niet de oplossing voor dit probleem, maar het kan mensen wel aan het denken zetten.

Ondanks dat de situaties van de stellen uniek zijn, zijn er veel herkenningspunten voor de kijker. Bij veel stellen komt de klad er na een aantal jaren in. Wat we met dit programma willen doen, is een stukje bewustzijn creëren. En dat bewustzijn kun je breed zien. Op de eerste plaats willen we laten zien dat het niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn om elkaar weer terug te vinden, vooropgesteld dat er nog steeds liefde is en men er echt voor wil gaan! Vaak begint het terugvinden van elkaar bij het terugvinden van jezelf, daarom ook die 'make-over'.

De nieuwe look baseren we op de gesprekken met de koppels: wie ze zijn, hoe ze zijn. We willen laten zien dat je niet uren voor de spiegel hoeft te staan om er leuk uit te zien. En we willen laten zien dat er niets mis is met goed voor jezelf zorgen, sterker nog, dat je dit jezelf ook moet gunnen. Je mag best lief zijn voor jezelf. Stop met focussen op je minpunten, stop met mopperen en haal het beste uit jezelf!

De koppels gaan met behulp van onze experts aan de slag met zichzelf en elkaar. En dan blijkt dat inzicht de sleutel is. Zien wat er gebeurt in je leven, je relatie, jezelf zien, écht zien, maar ook elkaar weer zien. Onze hulp stopt niet als de opnames klaar zijn. Na de eerste aflevering was er vraag om nazorg. Er verandert toch behoorlijk wat voor de deelnemers, vooral met henzelf, wat weer tot gevolg heeft dat de omgeving ook anders op hen zal reageren. Hoe ga je daar mee om? We laten de koppels niet los, maar bieden ze indien nodig nazorg."


Trend deze zomer: laagjes met jurkjes

Hoe voelt het om weer terug te zijn op tv?

Ik heb helemaal niet het idee er lang uit te zijn geweest. Na het stoppen met Passion for Fashion heb ik niet stilgezeten. Ik ben met zoveel dingen bezig. Het is nog altijd mijn droom om zoveel mogelijk vrouwen - en mannen - er zo goed mogelijk uit te laten zien en dat hoeft niet alleen via de televisie. Fashion in Focus is daar een goed voorbeeld van. We wilden een event waar de bezoekers met hun styling vragen terecht konden. Voor belangstellenden was er de mogelijkheid een persoonlijk modepaspoort te laten invullen. In zo' n paspoort staat precies wat voor een modetype je bent, welke stijl en kleur goed zijn voor je. Maar ook praktische tips zoals welke jeans je het beste kunt dragen. Ik had niet verwacht dat er zóveel belangstelling voor die persoonlijke adviezen zou zijn. We kwamen deskundigen tekort en dat terwijl er toch 80 adviseurs rondliepen. Maar om terug te komen op de vraag; het voelt goed om terug te zijn en een mooi programma neer te zetten."

Hoe is het met de Nederlandse vrouw gesteld qua mode?

"Tja, er is nog wel veel werk te doen. Veel vrouwen weten het gewoon niet meer, de informatiestroom is te groot en er is een enorm gebrek aan mensen met verstand van zaken. In kledingwinkels is nauwelijks nog iemand aanwezig die de klant van een goed kledingadvies kan voorzien. Overal worden we gewezen op de trends, maar vrijwel nergens is er iemand die vertelt of zo'n trend nou wel of niet bij je past. Daarnaast zijn wij allemaal druk, heel druk! We willen een goede partner zijn, een goede vriendin, een goede moeder, we willen een leuke baan; vrouwen houden nogal wat bordjes omhoog. Er wordt dan al snel bezuinigd op tijd voor jezelf en dus kiezen velen voor praktisch, maar 'vergeten' daarbij dat praktisch ook op modieus verantwoorde wijze kan. Met een goede basis in de kledingkast kun je simpel en snel diverse setjes samenstellen; praktisch en gekleed. Deze basis ontbreekt helaas in menig kledingkast. Bovendien kijken vrouwen veel te weinig naar zichzelf, ze zijn goed in het signaleren van minpunten, maar vergeten de sterke punten en dat is zó jammer! Wat je draagt zegt iets over jou, je bent wat je draagt. Laat zien wie je bent!"


Het bolerojasje; een persoonlijke favoriet van Dyanne


Maar als je nou niet weet wat bij je past?
"Ja, dat is lastig, maar niet onoverkomelijk. Met bijvoorbeeld het persoonlijke stijladvies op wehkamp.nl kom je al een heel eind. En écht het is een persoonlijk stijladvies met heel veel suggesties. Alle kleding is door mijn team en mij bekeken en gesorteerd. Het is geen standaard computerpraatje, er is geen programma op losgelaten. Alle kleding is door ons persoonlijk ingedeeld op kleurtypen, figuurtypen, maten enzovoort. En dit proces herhaalt zich weer bij nieuwe collecties.
Daarnaast organiseren we dit najaar weer een Fashion in Focus met nog meer deskundigen en nog meer advies. Wie bij de eerste editie niet aan bod is gekomen voor een modepaspoort kan het op 12 & 13 september nog eens proberen."


Een musthave in je garderobe: een goed pak

Hoe stel je een goede basis samen? Waar moet je op letten?

"De basis moet je zien als het fundament, de peilers van je garderobe. Dat zie je ook terug in de DYANNE collecties, die vormen al een goede basis. De kleuren zijn ingetogen en vallen binnen hetzelfde kleurenpallet, hierdoor zijn de kledingstukken goed onderling te combineren. Er is veel aandacht besteed aan de pasvorm, ook heel belangrijk. Overigens is het niet de bedoeling 'Dyanne lookjes' te creëren. Uiteraard is het fijn dat mensen mijn kleding graag dragen, de laatste collectie was binnen drie weken uitverkocht. Dat is toch wel iets om trots op te zijn, maar het allerbelangrijkste is dat kleding goed moet zitten, het moet bij je lijf en je persoonlijkheid passen. Bij de basis let je niet zozeer op trends, je let op wat goed voelt. De basis is neutraal en juist daardoor goed te combineren met actuele modetrends en andere merken."

Tot slot, wat zijn de trends voor de komende zomer?

"Met betrekking tot kleur moet je het zoeken in de poeder-, lever- en grijstinten. Voor een wat frissere zomeravond zijn er de lange, zachte en soepele vesten. Ook het spijkerjack is een must have voor de zomer en dan in een lichte wassing. Ideaal om te combineren is het bolerojasje, dat is wel een persoonlijke favoriet van mij. Handig als het even wat frisser is en het staat vrijwel overal bij. De gipswitte jeans is ook een hot item. Het model van de jeans is afhankelijk van je lijf. Leren jasjes horen ook nu weer bij de trend voor deze zomer, net als laagjes met jurkjes. Bijvoorbeeld een lang hemd met daarover een soepelvallend jurkje. En een goed pak mag eigenlijk ook niet in je garderobekast ontbreken. Aan de voeten draag je slippers, schoenen met een sleehak, sneakers of een veterschoentje. Maar bovenal: draag waar jij je goed in voelt en wat jouw sterke kanten benadrukt!"


Kijk voor meer fashiontips op Dyanne