Hairtrends lente/zomer 2006

Mode & trends door Redactie Ze.nl

B Creative Hairconcepts zet alvast vier haartrends voor het voorjaar voor je op een rijtje.

A Fine Mess

Afbeelding verwijderd door redactie
Warrige haarstijlen die variëren van natuurlijk, sexy en rommelig tot wild en chaotisch. De onmisbare elementen voor deze look zijn bewegelijkheid en volume. Deze kapsels lijken op het eerste gezicht nonchalant, maar zijn met veel zorg gestyled met texturizing producten. Deze warrige look vormt, met het haar opgestoken of los, een sterk contrast met de meer elegantere stijlen die zijn gespot op de catwalks.

Side Sweep

Afbeelding verwijderd door redactie
Filmiconen als Veronica Lake en Lauren Bacall, en de hedendaagse filmsterren op de rode loper vormen de inspiratiebron voor deze look. Het haar wordt lang en los, of superglad en glazend gedragen, met een lange lok schuin over een oog gedrapeerd. Deze style leent zich er perfect voor om glamorous kleding extra te accentueren. De dramatische catwalk versie is misschien niet echt praktisch voor overdag, maar is zeker een sexy eyecatcher voor de avond!

Caught Back

Afbeelding verwijderd door redactie
Een staart is een makkelijke en praktische zomerlook, dat veel te zien is op de zomer catwalks. Meestal is het haar niet strak naar achteren gebonden, maar iets losser, en dan laag in de nek vastgezet. Hierdoor ziet het er natuurlijker en nonchalanter uit. Sommige varianten van deze look zijn wel wat zorgvuldiger gestyled en strak naar achteren gebonden in bijvoorbeeld knotten of vlechten.

Volume Control

Afbeelding verwijderd door redactie
Volume voor lente-zomer 2006 wordt gecreëerd met een vleugje retro en kunstig uitgevoerd toupeerwerk op verschillende delen van het hoofd. Het volume wordt gecombineerd met strak gekamde delen, er wordt dus gekozen voor volume in de hoogte of breedte, maar niet voor allebei. Bijvoorbeeld een look waarbij het haar strak tegen het hoofd aan is gestyled en het overige haar in een volle bos hangt.

Met dank aan B Creatives