Natuurlijk, nostalgisch of toch maar exotisch?

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Rock & Republic

Shine & shake that booty! De ultieme snit, sexy fit & hot looks zijn kenmerkend voor de jeans van Rock & Republic én van Victoria Beckham for Rock & Republic . De denim collectie van Rock & Republic kristalliseert zich letterlijk uit door gloednieuwe glinstering op de kontzakken, unieke nieuwe wassingen en denimstoffen uit Europa en Japan. Met Swarovski´s en gestikte kroontjes met of zonder kristal toon je lef, sexiness en vrouwelijkheid. Maar ook gehuld in jeans zonder glam´extra´s ben je op je best want de sexy fit en de 35 inch beenlengte zijn typerend voor elke Rock & Republic jeans!
Rock & Republic verwierf de afgelopen seizoenen een stevige plaats als trendsetter in jeans, hoewel het merk bijna bij toeval werd bedacht. Toen Michael Ball een jeans voor z?n vriendin had ontworpen, kreeg zij daarop zoveel complimentjes dat het idee voor een uitgebreide collectie onvermijdelijk was, en nog altijd is de snit voor Ball trouwens de essentie van een perfecte jeans.

Afbeelding verwijderd door redactie

Raid Gauloises

De nieuwe collectie van Raid Gauloises staat helemaal in het teken van natuurlijkheid. De essentie van deze collectie ligt in de uitsluitend natuurlijke vezels die worden gebruikt en de toegepaste milieuvriendelijke behandelingen. Het resultaat is lekker zittende, verwassen kleding, die nog comfortabeler is dan voorheen. Verleidelijke details, een afwijkende snit voor een goede pasvorm en optimale bewegingsvrijheid vormen de kenmerken van deze collectie. Ademend, hygiënisch en veelzijdig katoen staat aan de basis van elk kledingstuk. Zeer belangrijk is verder de uitgedachte asymmetrie voor in het bijzonder de vrouwenlijn, die geheel draait om onregelmatig verlopende randen, onderling scheef lopende knoopsluitingen en patchwork van verschillende of gebruikte stoffen. Op deze wijze onderstreept men de filosofie van een ander gebruik van materialen, en het daarmee samenhangende respect voor de natuur.

Afbeelding verwijderd door redactie

Nougat
Nougats nostalgie is inmiddels een signatuur geworden. Verbeeld je de sfeer van warme Marokkaanse zomers en combineer het met de Siciliaanse ´sophistication´ uit de jaren ´50. Tops in zongebleekt oranje, bruin en roze en jurkjes met zwierig silhouet zorgen voor een sexy, exotische look. Nougats vrouwelijke belijning is nonchalant chique met soepel vallende A-lijn rokjes, linnen broeken en linnen jasjes met linten. Etnische charme en exotische sferen worden gecreëerd door handbeschilderde chiffons, op unieke wijze bezaaid met parelmoer en semi-edelstenen als turkoois, malachiet en labradoriet. De toon van de collectie wordt gezet door prints van klaprozen, delicate vlinders en exotische patronen op chiffon jurkjes, wikkeltops en vestjes. Het Nougat kleurenpalet combineert warme, levendige papaja tinten, Venetiaans rood en geranium roze met oogverblindende wittinten en gehaakte jurkjes en topjes voegen lichte luchtigheid toe aan de collectie.

Afbeelding verwijderd door redactie

Gil Bret

Voor de nieuwe collectie van Gil Bret is ethno de slogan van het komende seizoen, maar dan nieuw geïnterpreteerd. Afrikaanse en folkloristische invloeden worden op moderne wijze toegepast; gecombineerd met sportieve elementen. Typisch zijn ook de moderne gipsy-elementen met lichte jaren-zeventig-invloeden en de borduursels aan rokken en aan mouwen. Voor de bewust nonchalante look zijn in de collectie erg veel voorgewassen materialen opgenomen. Natuur, beige, noga en olijf beheersen het kleurenbeeld. Frisse pastelkleuren of het krachtiger turquoise, koraalrood of Granny Smith-groen, zijn de ideale begeleiders. Gil Bret outdoor wordt gekenmerkt door een verfijnd en rustig karakter, met zorgvuldig afgewerkte vormen. De trenchcoat wordt bij Gil Bret in alle denkbare vormen en lengtes gepresenteerd, van de citymantel in golvend vallend polyester tot aan de superkorte variant. Divers gecombineerde materialen zorgen daarbij steeds weer voor een nieuwe look. Oogjes, studs of opvallende ringdrukkers op korte overjassen doen een beetje denken aan de jaren tachtig. Qua kleur wordt de komende zomer iets rustiger met verfijnde natuurtinten als beige, kit, wit, zwart of olijf.

Afbeelding verwijderd door redactie

Betty Barclay

Ook bij Betty Barclay vind je stijlelementen als Afrika, koloniaal of folklore. De komende zomer beheersen gebroken outfits het modebeeld. Zo worden zwierige rokken met romantische motieven gecombineerd met sportieve, korte jasjes. Zacht chiffon met krachtig katoen. Vrouwelijke bloesems met scherpe strepen. De collectie van Betty Barclay leeft van deze gemengde stijlen: de gipsy trend zorgt daarbij voor de romantische elementen, die deels als folkloristisch worden gezien. De gipsy-rok kan net zo min aan deze collectie ontbreken als de luchtige tuniek bij de nauwe 7/8-broek. Daarnaast biedt Betty Barclay ook Scandinavisch aandoende looks, met strepen of filigreine bloesem-paisley-dessins in de kleuren navy, hemelsblauw en wit. Passend bij de Afrikastijl ziet u ook warme tinten van cayenne tot orange. Frisse waterkleuren als aqua of pacific of het sappige groen van appels accentueren, net als pastelkleuren, van vanille en mint tot rose. Katoen, zijde, chiffon, leer en denim; geheel in overeenstemming met het mix-idee zijn de materialen deze zomer veelzijdig. Voor een nonchalante look zijn ze vaak voorgewassen of hebben spannende metaaleffecten.

Afbeelding verwijderd door redactie

No Man?s Land

Deze zomer is bij No Man?s Land het vintage gevoel nog steeds aanwezig, en dat uit zich in zachte, gewassen materialen en spannende glanseffecten. Dit seizoen is vooral geïnspireerd door sfeerexpressies van Ceylon, Madras en Kenia.
De belangrijkste kleurgroepen in het Ceylon thema zijn donkerbruin, met ivoor en daarnaast zwart met middenbruinen zoals tabak en kaneel. Het beeld is enigszins romantisch met veel rokken tot op de knie of halverwege de kuit. Het Madras thema kent een veelvoud aan kleuren in katoenen stofjes en een grote variatie aan prints. Het kleurverhaal bestaat uit twee delen; koelere tinten als olijfgroen en transparant-blauw, en warmere tinten zoals vaal oranje, vaal rose rood en artisjok paars. Het Kenia thema draait volledig om khakikleuren. Kenia is safari en dat is te zien aan de zakken en klepzakjes, de broeken tot over de knie of op kuitlengte en de wat langere tops en onregelmatige, koele materialen als katoenlinnen.

Afbeelding verwijderd door redactie

Finnkarelia

Finnkarelia tenslotte richt zich op de wat rijpere vrouw, met een scherp oog voor stijl, gevoel voor modern comfort, en respect voor de huid. Dit van oorsprong Finse merk kijkt verder dan het conventionele. De ontwerpers creëren nieuwe, verbeterde oplossingen waarmee het plezier, het comfort en de functionaliteit van hun mode wordt vergroot. Ze maken namelijk gebruik van nieuwe stoffen met verwerkingen van aloë vera, vitamine E en deodorant. De met aloë vera en vitamine E verrijkte stoffen bieden comfort doordat ze de huid verzachten, glad maken en vocht inbrengen. De nieuwe ?built-in? deodorant is verwerkt in de sportcollectie van Finnkarelia, en zorgt ervoor dat de huid de hele dag fris blijft. Uiterst geschikt dus voor de sportieve vrouw met een volle agenda.

Afbeelding verwijderd door redactie

Kortom, wat je stijl ook is, je zal de komende zomer altijd iets van je gading kunnen vinden!