Coiffure Awards: "Mijn kapsel valt nooit tegen"

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Victoria Koblenko (actrice, presentatrice, columniste)

"Ik ben hier vanavond aanwezig vanwege Andy (Uffels, 'Hairdresser of the Year 2005', red.), mijn vaste kapper. Mijn haar wordt altijd door hem gedaan. Gek genoeg is het knippen altijd heel snel klaar. Andy en ik hebben allebei weinig tijd en zijn vaak in het buitenland. Dan bel ik 'm en zegt hij: "Ik heb morgenavond tien minuten voor je...". Dan is het ook echt binnen die tijd geknipt. Deze coupe bijvoorbeeld (laat haar kapsel zien, red.) is in tien minuten geknipt!"

"Andy weet ook nooit vantevoren hoe het eruit gaat zien, dat komt tijdens het knippen. Ik geef hem carte blanche en ik denk dat het daardoor komt, dat mijn kapsel me nooit is tegengevallen. Vaak hebben mensen zoveel eisen, dat een kapper moet gaan schipperen en dan krijg je niet het juiste resultaat. Een kapper ziet jou van alle kanten en kan veel beter bepalen wat bij jou past."

Afbeelding verwijderd door redactie

Marielle Bastiaansen (presentatrice Looking Good)

"Ik heb in de jury gezeten en het niveau van de inzendingen was ontzettend hoog. Het belangrijkste waar we op gelet hebben was het kleurgebruik in het haar en of er een vernieuwende lijn in het kapsel zat. Kappers die nog een kapsel met een mat inzenden, begrijpen het niet en vallen dan ook direct af. Helemaal van deze tijd is de pony die naadloos in het kapsel doorloopt en kleuringen met minimaal drie nuances erin, waarvan je niet ziet waar ze beginnen of eindigen."

"Als ik nu zelf naar de eerste serie afleveringen van Looking Good kijk, dan heb ik steeds heftige en verschillende kapsels. Dat doe ik niet meer, ik ben daar veel rustiger in geworden. Het gaat om de kandidaten die een metamorfose ondergaan en niet om mij. Ik ben absoluut geen trendsetter en wil dat ook niet zijn. Mijn haar moet er wel altijd goed verzorgd uitzien, want het is tenslotte mijn vak..."

Afbeelding verwijderd door redactie

Monique Sluyter (erotisch model)

"Ik vond de shows en foto's van vandaag ontzettend inspirerend. Voor mijn eigen fotoshoots doe ik altijd zelf de styling en ik heb dan ook weer een hoop ideeën opgedaan. Ik vind het leuk om te experimenteren en steeds andere dingen uit te proberen, maar alleen voor mijn werk. Privé loop ik liever zonder make-up met mijn haar in een paardenstaart rond."

"Mijn kapper is een goede vriendin van mij. Ze kleurt mijn haar altijd hoogblond, in de winter in een wat donkerdere tint. En met speciale ionen-gels zorg ik ervoor dat mijn haar er goed verzorgd uitziet."

Afbeelding verwijderd door redactie

Uitgebreid verslag over de Coiffure Awards 2006, lees je hier.