Opening New Yorker in 's-Hertogenbosch

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit van New Yorker gehoord had, terwijl ik toch redelijk goed bekend ben met shoppen in de Europese landen. Want wat blijkt bij nadere kennismaking: op dit moment zijn er al 459 winkels in 15 landen! Sinds de opening in 1971 van de eerste winkel in het Duitse Flensburg, maakte New Yorker een ongekende groei mee. Inmiddels is deze modeketen vertegenwoordigd in Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Hongarije, Letland, Polen, Rusland, Spanje, Zwitserland, Slowakije, Slovenië en Nederland. Dus, shame on me...

Met mijn voor het shoppen gebruikelijke (redelijk snelle) hartritme, loop ik eerst even rond. Het eerste wat me opvalt zijn de rekken waarop met grote cijfers de prijzen staan aangegeven: Euro 4,95 voor T-shirts (korte mouw) en hippe hemdjes, Euro 9,95 voor superleuke T-shirts met opdruk en trendy blouses, en als ik de andere rekken ontdek met hippe spijkerbroeken, kuitbroeken, (spijker-)rokjes, etc., dan begint mijn hart nog sneller te slaan. En helemaal als ik de prijzen zie: een spijkerbroek voor nog geen 20 euro! Ik ben dan geen shopaholic maar wel helemaal verzot op koopjes.

Denk nu niet dat je hier hetzelfde zult vinden als bijvoorbeeld bij H&M of Zara, want New Yorker richt zich veel meer op streetwear. Natuurlijk zul je vergelijkingen kunnen maken, maar het is allemaal toch net iets anders. Zo ook de prijzen, want die liggen bij New Yorker zelfs lager.
Na de opening in Den Bosch, zijn en gaan er ook nog winkels open in Arnhem, Rotterdam en Den Haag. Nog geen New Yorker in jouw buurt? Niet getreurd, want de kans is zeer groot dat dat binnenkort verandert.

New Yorker werkt met eigen merklabels: Fishbone en Fishbone Sister (sport en street wear); Amisu (vrouwelijke high fashion); Smog (trendy, casual herenmode) en Censored (ondergoed en zwemgoed). En elk label heeft een trendy collectie naar de laatste ontwikkelingen op modegebied. Met de herfst in aantocht wilde ik toch even een blik werpen op wat deze collecties allemaal te bieden hebben. Klik op een afbeelding voor een vergroting.