Tweedehands kinderkleding? Néé, vintage!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Vraag- en aanbod- en veilingsites als Marktplaats, Speurders en eBay draaien als nooit tevoren. Moderne moeders hebben deze manier van slim aanschaffen van kinderkleding ontdekt en steken elkaar aan. "Waar heb jij die gave Mc Gregor kinderjas gekocht? Was zeker wel duur?" "Nee hoor, via Marktplaats heb ik 'm voor ?35,00 op de kop getikt en hij is nog zo goed als nieuw!". De schaamte om er voor uit te komen dat je gedragen kleding koopt is omgeslagen in een hype. En wie eenmaal 'vintage' koopt - zoals het ook wel mooi wordt genoemd - wil niet anders meer.

Waar vind je hippe tweedehands kleding?

De eenvoudigste manier om tweedehands kinderkleding op de kop te tikken is online. Ga een zondagmiddag surfen en je belandt al snel op sites met een enorm aanbod aan kinderkleding. Kijk goed naar de foto's, vraag door (bv naar maten en staat van de kleding) en lees de omschrijving nauwkeurig. Je raakt er op een gegeven moment zo bedreven in dat je lekker kunt afdingen. Let op dat er tegenwoordig hoge prijzen worden gevraagd (en geboden) voor hippe merken als Nolita, Scapa en Oilily. Bedenk vooraf wat je uiterste bod is, voordat je je laat meeslepen in een biedingsspel. De prijzen voor gewilde kledingstukken worden af en toe extreem hoog opgedreven!

Een andere manier zijn tweedehands kinderkledingwinkels. Vrijwel iedere stad heeft er wel één, waar de mensen uit de omgeving hun kinderkleding brengen. Het voordeel is dat je de kleding kunt zien, bekijken en eventueel aanpassen bij je kleintje. Nadeel is dat er maar een beperkt assortiment is en dat de openingstijden meestal niet zo ruim zijn. Kijk in de Gouden Gids voor de dichtstbijzijnde tweedehands kinderkledingwinkel in jouw buurt. Tot slot kun je ook goed slagen op vlooienmarkten, zoals de vrijmarkt op Koninginnedag. Zeker op die dagen willen mensen hun spullen snel kwijt en kun je voor een prikkie hele mooie kleding inslaan. Goed wassen en je kinderkledingkast is zo vol!

Leuke websites om 'vintage' te kopen

Vraag- en aanbod (ook om kinderkleding te verkopen)
www.2dehands.nl, www.marktplaats.nl, www.speurders.nl, www.ebay.nl

Overzicht van honderden webwinkels met tweedehands kinderkleding
kinderkleding-winkels.startpagina.nl,
www.tweedehandskinderkleding.startkabel.nl,
tweedehands-kleding.beginthier.nl

Tweedehands kindermerkkleding
www.designerbaby.nl, www.troela.nl, www.superkleertjes.nl