Alles wat je wilt weten over beauty & style

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Style

"Fashions fade, style is eternal", zei Yves Saint Laurent ooit. De wereld verandert in razend tempo, goede manieren veranderen mee. In dit stijlgidsje vind je alles wat je moet weten over etiquette en gedragsregels. Van de kunst van het jezelf presenteren (de o zo belangrijke eerste indruk) tot wonen, stijlvol shoppen en uit eten. Wat neem je mee als je te gast bent op een bepaalde gelegenheid? Wat zijn de (ongeschreven) kamerregels in een hotel? Wat móet je bij je hebben als je op reis gaat en hoe overleef je een jetlag?

Karen van Ede heeft overal een antwoord op. Zelfs aan 'stijlvol daten en stijlvol in bed' wijdt ze een hoofdstuk. Wat daar zoal instaat? Eentje dan: "The morning after. Je weet het eigenlijk al op het moment dat je je ogen opslaat. Hij is het of hij is het niet: a) toyboy b) een mogelijke liefde c) een foutje. In het laatste geval werk je hem zo snel mogelijk de deur uit en geef je vooral je telefoonnummer niet. Ben je bij hem thuis terecht gekomen: wegwezen! In het toyboy-geval vraag je zijn telefoonnummer en bel je hem nog eens als je neigingen krijgt. In geval b stel je voor dat hij de avond erop kookt? Je moet immers weten wat de man nog meer kan?!"

Een mooi hebbeboekje met handige tips. De meeste vrouwen zullen de genoemde gedragsregels al wel kennen, maar toch is een opfriscursusje geen overbodige luxe. Sommige dingen heb je immers nog nooit geleerd: bellen in de trein, kan dat of niet? Is er zoiets als e-mailetiquette? Het hoofdstuk 'moderne communicatie' biedt hierbij uitkomst. Met grappige anekdotes leidt Van Ede elk hoofdstuk in, de adviezen beschrijft ze op een grappige, niet belerende manier. Leuk om te hebben!

http://vrouwen.nl/documents/6b/45/6b45b2bcafeca6e29d0818d1a19cea20.jpg

Karen van Ede
Everything you want to know about style
80 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1700-8
Adviesprijs: 10,00 euro


Beauty
Hoe ouder je wordt, hoe meer beautyvragen er rijzen. Want ook al ben je bedreven in de beautyleer, er dienen zich steeds nieuwe vraagstukken aan. Is er echt iets te doen aan die putjes in je billen en kun je na je dertigste nog over straat met felrode lipstick? Hoe voorkom je dat make-up je lelijker maakt in plaats van mooier en hoe krijg je je haar ooit weer glanzend? In Everything you want to know about beauty krijg je op al je vragen antwoord van beautyfreak pur sang Karen van Ede.

Vooruit, een paar 'tipjes' van de sluier:

  Haar: "na een avond uit kan je haar ongelooflijk vies naar rook stinken. Blaas het voor je gaat slapen even goed door met een warme föhn (hoogste stand)."
  Gezicht: "hoe dieper de kleuren van fruit en groenten, hoe waardevoller ze zijn voor de huid. Deze etenswaren bevatten een hoog gehalte anti-oxidanten."
  Make-Me: "de mooiste kleur blush voor alle huidskleuren: koraal ofwel oranjerood."
  Borsten en decolleté: "als je je bh aantrekt is dit je laatste handeling: buig voorover en schud je borsten in de bh cups."
  Armen en handen: "schud je nagellakflesje niet, dan ontstaan er luchtbelletjes in de lak. Rol het flesje rustig tussen je handpalmen heen en weer."
  Geuren: "oppassen met: parels, barnsteen en andere stenen: parfum kan de glans aantasten."

Deze beautybijbel staat vol soortgelijke tips, opvallende quotes en adviezen waar je écht wat aan hebt. Een leuk vormgegeven boekje dat leest als een tijdschrift. Gezellig, koffietafelfähig en ontzettend nuttig!

http://vrouwen.nl/documents/28/f8/28f8020dd52dec0e0dbc8ed7bd1131b2.jpg

Karen van Ede
Everything you want to know about beauty
80 bladzijden
Uitgeverij: The House of Books
ISBN: 90-443-1701-6
Adviesprijs: 10,00 euro

Bestel Online!
Everything you want to know about Style<br>Ede, K.
Everything you want to know about Style
Ede, K.


Everything you want to know about Beauty<br>Ede, K.
Everything you want to know about Beauty
Ede, K.