Jan Jansen: meer dan schoenen

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Vanaf zijn start in de jaren zestig heeft Jan Jansen (1941) zich ontplooid tot een schoenenontwerper van wereldniveau. In internationale publicaties over eigentijdse schoenontwerpen wordt zijn werk veelvuldig afgebeeld. Hij werkte samen met grote namen als Dior, Manolo Blahnik, Stephane Kélian en Charles Jourdan, ontving diverse prestigieuze prijzen en zijn schoenen worden wereldwijd in musea geëxposeerd.


In dit unieke en schitterende boek komen niet alleen de vijftig topstukken uit zijn oeuvre aan bod, maar ook vertelt Jan Jansen zelf over zijn inspiratie, drijfveren, voorspoed en tegenslagen.
Uit het voorwoord door Viktor & Rolf, grote bewonderaars van het werk van Jan Jansen, blijkt al hoe belangrijk de invloed van Jan Jansen is geweest voor de mode-industrie.


Het boek bevat, naast ontzettend veel foto's van schoenen uit veertig jaar Jan Jansen collecties, ook een uitgebreide biografie met foto's van Jan in zijn jonge jaren. Veel van de ontwerpen zijn meer dan schoenen. Het zijn vaak zulke bijzonder uitgevoerde schoenen, dat het meer kunstobjecten zijn, dan schoenen. Dat bleek ook wel uit het feit dat zijn werken in februari bij Christie's geveild werden voor zeer hoge prijzen. Ondanks zijn Internationale allure werd Jan Jansen nooit echt groot in het buitenland. Onbegrijpelijk, als je de ontwerpen in het boek bekijkt.

Een boek wat absoluut een must is voor liefhebbers van mode, vormgeving en natuurlijk vooral voor shoe addicts.


Jan Jansen
T. Dop & L. Bonekamp
192 bladzijden
Uitgeverij: Terra Lannoo
Isbn: 9789058977243
Adviesprijs: ? 29,95

Bestel Online!

Jan Jansen
Dop, T. & Bonekamp, L.