Weer geen mode-mode bij Frans Molenaar

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Het geroezemoes van het publiek overstemde af en toe de muziek. Bij de presentatie van de haute couture van Frans Molenaar zit de Spiegelzaal van het Amsterdamse Amstelhotel nu eenmaal tot de nok toe vol met trouwe klanten, (min of meer) Bekende Nederlanders en overenthousiaste journalisten. Dit najaar spotte Vrouw.nl onder andere Europees Commissaris Neelie Kroes, plastisch chirurg Robert Schoemacher en de Amsterdamse wethouder Frits Huffnagel rond de catwalk.

Óp de catwalk was vooral veel zwart te zien. Denk aan zwarte strakke rôbes van fluweel en een jurkje van semi-transparante stof in een babydoll-achtig model. Zelfs de avondjurken zijn allemaal zwart. Sommige hebben spaghettibandjes en ruches op het voorpand, anderen worden gecombineerd met een bolerojasje. Maar allemaal zijn ze helemaal zwart. (What?s more: Frans zelf draagt een keurig zwart pak met zwarte das.)

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie

Al het zwart wordt afgewisseld met enkele jasjes en rokken van beige tweed en sobergekleurde pied-de-poule. En af en toe is er opeens een oogverblindend felle kleur. Er komt bijvoorbeeld het nodige applaus voor enkele felrode ensembles, waaronder een outfit bestaande uit een leren broek, kort jasje en kek petje. Ook onder de diverse herenkostuums-voor-dames die in de snikhete balzaal aan het publiek voorbij trekken bevindt zich enig rood.

Afbeelding verwijderd door redactie

Molenaar maakt ? nog steeds ? geen mode-mode. Skinny jeans, bermuda?s en tunieken zijn simpelweg niet aan de orde. Dat wil niet zeggen dat Molenaar a-modieus is, of wars van trends. Zo bevat de nieuwe collectie trenchcoats en wordt het gebruik van zilver en glitter niet geschuwd. Een jurkje van zwart-met-zilveren stof met Viktor & Rolf-achtige strikken op het voorpand met een bijpassende stoere glitterpet is bovendien meer dan hip.

Dat hypes en de actualiteiten niet voorbijgaan aan Frans Molenaar blijkt vooral uit het finalestuk van de coutureshow van zijn 84e collectie. In plaats van de traditionele witte bruidsjurk verscheen op de catwalk een goudglanzend broekpak met een hoofddoekjes-achtige sluier.

Afbeelding verwijderd door redactie Afbeelding verwijderd door redactie