Hip Hot & Super Cool !

Mode & trends door Redactie Ze.nl
Tigershark: Eats Everything, Attack Everyone
Völkl

heeft voor deze winter een techniek ontwikkeld die nu al tot één van de grootste innovaties gezien wordt op skigebied, de Tigershark. Dit is de eerste ski waarvan je als skiër zelf de flexibiliteit van de ski kan aanpassen, op het moment dat het nodig is. Met één klik kun je dus je ski's soepeler of juist stugger door de sneeuw laten glijden. Ideaal dus als 's ochtends de piste ijzig is en de sneeuw later in de middag papperig wordt. Zoals Völkl zelf zegt: "Switch met een simpele handbeweging de Tigershark van een comfortabele tourski in een agressieve ski, die de bochten aanvalt als een haai".


Trigger S Loop: click in and start skiing

Skistokken kunnen soms voor vervelende blessures zorgen bij valpartijen. Leki heeft daar eind jaren negentig een systeem voor ontwikkeld die bijzonder succesvol was. Inmiddels is de tweede generatie van deze innovatie op de markt gebracht, de Trigger S Loop. Het unieke concept is eenvoudig en draait om een skistok met veersysteem, gecombineerd met een handschoen voorzien van een oersterke lus. De Trigger S Loop kan snel en simpel aan je skistok worden geklikt en schiet weer los met één druk op de knop. Met het model Pingu Vario S, heeft Leki inmiddels al een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. Dit model schiet al los bij een druk van slechts vijf kilo, waardoor de Pingu Vario S ook voor de allerkleinsten zeer veilig is. Opvallend is dat deze skistok met het kind meegroeit. De skistok is eenvoudig verstelbaar van 85 tot 110 cm en ook de grip is instelbaar op drie maten.


Lowa Air System: een airgonomische topprestatie

Een slecht zittende skischoen kan het plezier in een wintersportvakantie grondig bederven. Lowa weet dit als geen ander en ontwikkelde daarom het Air System. Dit systeem was al een revolutionaire verbetering op het gebied van skischoenen, maar in de nieuwe collectie is de technologie nu nóg verder verbeterd. Het Air System geeft je optimale steun, de je bij de hiel en bij de enkels met slechts één handomdraai laat aanpassen via een soort ventiel. Hiermee kan je de voor jouw ideale luchthoeveelheid bepalen. De XC 9 Air biedt comfort, pasvorm en functionaliteit. Het is een sportieve schoen door de stijfheid van de in wijdte verstelbare schacht, de powerstraps en de instellingsmogelijkheden.


Technica Modo: een innovatief comfort concept

Zoals eerder gezegd, de skischoen vormt een belangrijke schakel tussen de skiër en zijn ski's. De Italiaanse skischoenfabrikant Tecnica staat garant voor alles wat een skiër wenst: een perfecte pasvorm en een hoog draagcomfort. Het model Modo heeft het Ski & Walk systeem die in de Ski-stand een stabiele steun geeft en de Walk-stand een aangenaam wandelcomfort. En dat terwijl alle 4 de buckles gesloten kunnen blijven! Het speciale voetbed is vergelijkbaar met een hardloopschoen, waardoor je meer controle krijgt en minder snel vermoeide voeten. Voor de sportieve en ervaren skiër heb je de Vento lijn en voor de dames de Attiva. Deze laatste biedt een combinatie van comfort en design, die tegemoet komt aan de eisen die vrouwen aan hun skischoenen stellen.


X-Socks: High-tech for your feet

Een team van experts op het gebied van biomechanica, orthopedisten en experts op het gebied van garens, heeft nu zelfs een hightech sok ontwikkeld met het allerbeste voor jouw voeten. De X-Socks. Met deze innovatie zijn je voeten zijn niet alleen optimaal beschermd, maar ádemen ook optimaal. Zo blijven je voeten droog en dus warm. En daarmee veel beter bestand tegen schokken, wrijvingsplekken en blaren. De X-socks for Women zijn specifiek aangepast aan de anatomische vorm van de vrouwelijke voet. De sokken worden zelfs op aparte naaimachines gemaakt om de typische smallere vorm te verkrijgen. De stretch ribbeltjes zorgen voor een blijvende perfecte pasvorm. Ook als ze opzwellen door warmte.


Leuk, natuurlijk al die productinformatie. Maar kun je er ook wat mee? Snowworld Zoetermeer is natuurlijk dé plek om alles even uit te proberen. Met mijn hightech sokken in comfortabele Technica skischoenen, mijn handen gestoken in Leki handschoenen, de lus geklikt aan de Trigger S Loop en natuurlijk op de Tigershark ski's, heb ik heerlijk geskied. Het moet gezegd worden dat door al deze innovaties en technologieën, het skiën zeker makkelijker wordt. Maar nog belangrijker: comfortabeler én veiliger.