Kunstzinnige shawls uit Bulgarije

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Het werk van twee vooraanstaande Bulgaarse textielkunstenaars, Bistra Serene en Sylviya Georgieva, is nu te zien en te koop op www.designfashionline.com. Het betreft een aantal unieke shawls die in een galerie niet zouden misstaan. Ze zijn van zijde en met de hand beschilderd. De exclusiviteit van deze producten past uitstekend bij de filosofie van Designfashionline, want beide artiesten hebben zich bereid verklaard hun creaties aan te passen aan de specifieke wensen van klanten. Zo weet je dus zeker dat er van jouw shawl geen tweede exemplaar bestaat!


De missie van de online shop is het bijeenbrengen van het werk van minder bekende ontwerpers uit alle delen van de wereld. Deze collectie speelt hier goed op in. Daarnaast wordt - net als van de andere producten - van de verkoop van deze shawls een percentage ter beschikking gesteld aan een kleinschalig goed doel. Er is inmiddels een bijdrage geleverd aan de bouw van een school in Gambia en het bijbehorende meubilair.

Bistra Serene studeerde aan de Academy of Fine Arts in Sofia en is werkzaam als kunstenaar. Sylviya Georgieva is een kunstenaar-ontwerpster op het gebied van textiele vormgeving. Beiden hebben diverse malen geëxposeerd en hun werk is aangekocht door kenners uit vele landen.

Zie voor meer informatie: www.designfashionline.com.